Daca iti place ciocolata, aceasta reteta este perfecta pentru tine. Iata cum se prepara.
Ingrediente
200g de unt nesarat, taiat in cuburi
450g ciocolata neagra, taiata grosier
50g de alune de padure, plus extra pentru decor
50g de faina
10 oua mari, separate
75g de zahar
fructe de padure pentru decor
Ai nevoie de o forma de tort cu diametrul de 20cm, cu baza si laturile unse cu unt si tapetate cu hartie de copt.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Intr-un vas mare, topeste untul si ciocolata la foc mediu si pune deoparte sa se raceasca.
2. Macina alunele de padura si apoi amesteca bine cu faina.
3. Folosind un mixer electric, bate galbenusurile de ou cu zahar pana cand obtii o pasta groasa.
Amesteca apoi ciocolata. Intr-un vas separat, bate albusurile spuma. Incorporeaza o treime din cantitate in amestecul de cicolata, apoi incorporeaza si restul. Cand s-au combinat complet, adauga faina si alunele. Pune in forma si coace intre 35 si 50 de minute. Tortul va avea interior fondand dupa 40 de minute sau va fi ferm dupa 50 de minute.
4. Dupa ce scoti de la cuptor, acopera cu un prosop curat si lasa sa se raceasca.
Decoreaza cu fructe de padure si alune.
Sursa
Ingrediente
200g de unt nesarat, taiat in cuburi
450g ciocolata neagra, taiata grosier
50g de alune de padure, plus extra pentru decor
50g de faina
10 oua mari, separate
75g de zahar
fructe de padure pentru decor
Ai nevoie de o forma de tort cu diametrul de 20cm, cu baza si laturile unse cu unt si tapetate cu hartie de copt.
Mod de preparare 1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Intr-un vas mare, topeste untul si ciocolata la foc mediu si pune deoparte sa se raceasca.
2. Macina alunele de padura si apoi amesteca bine cu faina.
3. Folosind un mixer electric, bate galbenusurile de ou cu zahar pana cand obtii o pasta groasa. Amesteca apoi ciocolata. Intr-un vas separat, bate albusurile spuma.
Incorporeaza o treime din cantitate in amestecul de cicolata, apoi incorporeaza si restul. Cand s-au combinat complet, adauga faina si alunele. Pune in forma si coace intre 35 si 50 de minute. Tortul va avea interior fondand dupa 40 de minute sau va fi ferm dupa 50 de minute.
4. Dupa ce scoti de la cuptor, acopera cu un prosop curat si lasa sa se raceasca. Decoreaza cu fructe de padure si alune.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro