Va prezentam o reteta simpla si gustoasa de salata de conopida cu maioneza si ceapa, pentru masa de Craciun.
Ingrediente:
- o conopida (de aproximativ 750 de grame)
- 2 fire de ceapa verde (tocate marunt)
Ingrediente maioneza:
- un galbenus de ou fiert
- un galbenus de ou crud
- 200 de mililitri de ulei
- 2 linguri de zeama de lamaie
- o lingurita de mustar
- sare
Se separa conopida in buchetele mici, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere, scurgem apa si lasam conopida la racit, iar apoi, dupa ce se racoreste, se taie cubulete mici.
Intr-un castron se pun cele doua galbenusuri si mustarul si amestecam cu mixerul, adaugand trepatat uleiul si, spre final, zeama de lamaie.
Amestecam conopida cu maioneza si ceapa tocata marunt, dupa care condimentam cu sare si piper dupa gust.
Sursa: petitchef.ro
Ingrediente:
- o conopida (de aproximativ 750 de grame)
- 2 fire de ceapa verde (tocate marunt)
Ingrediente maioneza:
- un galbenus de ou fiert
- un galbenus de ou crud
- 200 de mililitri de ulei
- 2 linguri de zeama de lamaie
- o lingurita de mustar
- sare
- piper dupa gust
Se separa conopida in
buchetele mici, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere, scurgem apa si lasam conopida la racit, iar apoi, dupa ce se racoreste, se taie cubulete mici.
Intr-un castron se pun cele doua galbenusuri si mustarul si amestecam cu mixerul, adaugand trepatat uleiul si, spre final, zeama de lamaie. Amestecam conopida cu maioneza si ceapa tocata marunt, dupa care condimentam cu sare si piper dupa gust.
Sursa:
petitchef.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro