Ti-e dor de cornuletele cu rahat din copilarie? Reteta asta este incredibil de buna!
Ingrediente
100gr unt
100gr smantana
400gr faina (cat cuprinde)
1 lingura otet pentru fragezime
Umplutura: rahat, gem de prune
Optional: un praf de
1. Amesteca ingredientele: 100 gr de unt la temperatura camerei cu 100 gr de smantana. Adauga 1 lingura de otet pentru fragezime, un praf de sare si faina cat cuprinde – in jur de 400-450 de grame. Formeaza un aluat de consistenta unei plasteline.
2. Pune aluatul la frigider timp de 30 de minute.
3. Intinde aluatul, daca se lipeste mai adauga putina faina. Taie-l in forma de triunghi. Pune un cub de umplutura si impacheteaza cornuletele.
4. Pune hartie de copt in tava. Preincalzeste cuptorul la 200°C. Pune cornuletele 15 minute la 180°C. Verifica si eventual mai lasa 5-10 minute.
5. Atunci cand s-au rumenit, scoate-le din cuptor, pune zahar pudra peste cornulete. Sunt excelente reci( dar si calde)
Sursa, sursa foto: ReteteBebelusi
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro