Cea mai importantă rugăciune pentru tinerii căsătoriți. Aduce belșug și sănătate în casă!

proaspat casatoriti
tineri casatoriti

Iată care este rugăciunea pe care orice cuplu de tineri căsătoriți trebuie s-o spună înainte să intre în casa cea nouă.

Ce poate fi mai frumos decât atunci când doi tineri care au o relație de lungă durată, doresc să-și unească destinele pentru totdeauna? În România, nunta se oficiază în primul rând civil, iar apoi ortodox. 

Pentru ca un cuplu să aibă reușită în căsnicie, există o anumite rugăciune pe care aceștia trebuie să o spună imediat după ce s-au căsătorit. 

Rugăciunea pentru prosperitate în căsnicie

Dupa Predania bisericeasca,  Sfantul  Apostol Si­mon Zilotul  a fost mirele de la nunta din Cana Galileii, unde "Domnul a savarsit prima Sa minune (v. In 2, 1-11).

sfaturi pentru tineri
cea mai importantă zi a mirilor[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

"Sfinte, slavite si intrutotlaudate Apostole al lui Hristos Simone, cela ce te-ai invrednicit a-L primi in casa Ta din Cana Galileii pe Domnul nostru Iisus Hristos si pe Preacurata Lui Maica, Stapana noastra de

Dumnezeu Nascatoarea, si a fi insuti vazator al preaslavitei minuni a Domnu­lui! Cu credinta si cu dragoste ne rugam tie: cere de la Hristos Domnul sa prefaca sufletele noas­tre iubitoare de pacat in vase vrednice ale haru­lui; pazeste-ne si ocroteste-ne cu rugaciunile ta­le de ispitele diavolesti si de caderile in pacat, si mijloceste ca sa primim de Sus ajutor in vremea trandavirii, ca sa nu ne poticnim de piatra smin­telii, ci sa umblam fara abatere pe calea cea man­tuitoare a poruncilor lui Hristos, pana ce vom ajunge la fericitele locasuri ale Raiului, unde tu acum salasluiesti si te veselesti.
Asa, Apostole al Mantuitorului, nu ne rusina pe noi, cei ce nadaj­duim cu tarie la tine, ci fii noua ajutator si aco­peritor in toata viata noastra, si ne ajuta a savarsi viata aceasta vremelnica intru buna credinta si cu placere de Dumnezeu, a dobandi sfarsit cres­tinesc bun si pasnic si a ne invrednici de raspuns bun la infricosata Judecata a lui Hristos, ca sca­pand de vamile vazduhului si de tirania cumpli­tului stapanitor al acestei lumi, sa mostenim ce­reasca imparatie si sa preaslavim numele cel de mare cuviinta al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, in vecii vecilor.
Amin.", conform creștinortodox.ro

Pentru ca o uniune între doi oameni să meargă pe un făgaș normal, există câteva practici ortodoxe pe care trebuie să le urmăm cu sfințenie. Această rugăciune este una dintre ele.

tineri casatoriti
aruncatul buchetului este o tradiție de nuntă[Sursa foto: PixaBay]

În acest fel, tinerii nu se vor mai simți în impas și vor reuși să treacă peste toate greutățile întâmpinate la început de drum spre o viață nouă.  

.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Horoscop zilnic miercuri, 7 octombrie 2020. Nativii zodiei Rac trebuie să evite orice tensiune sau ceartă!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies