Celebrul Anthony Bourdain spune ca cea mai mare greseala atunci cand faci friptura la gratar este sa intepi carnea, apoi sa o tai imediat cum ai luat-o de pe foc.
"Nimeni nu ştie cum să pregătescă o friptură delicioasă", spune Anthony Bourdain.
"Oamenii gătesc friptura prea mult, însă cea mai mare greşeală pe care o fac este că înţeapă şi străpung tot timpul carnea, apoi o ridică de pe grătar pentru a vedea dacă este pătrunsă".
"Iar atunci când friptura este gata încep să o şi taie", continuă el.
Pentru un gust care să facă diferenţa, chef-ul american spune că este foarte important să laşi carnea să se odihnească 10- 15 minute, după ce ai stins focul.
"Astfel laşi aromele şi sucurile cărnii să recircule şi să-i desăvârşească gustul. Aşa vei obţine gustul magic, perfect. Atât de simplu", afirmă Bourdain.