Postul ar trebui sa reprezinte o perioada de curatare spirituala si fizica.
Daca este sa ne gandim la semnificatia religioasa a postului, in aceasta perioada, oamenii ar trebui sa fie mai linistiti, sa se ingrijeasca mai mult de latura spirituala, sa isi restabileasca legaturile cu propria spiritualitate sau sa isi intareasca legaturile cu divinitatea.
Postul nu inseamna doar renuntarea la carne, lactate si oua. Postul imbraca pentru fiecare o forma flexibila, in functie de disponibilitate.
Poate cea mai periculoasa capcana a postului este etapa care urmeaza postului, si anume, masa de sarbatori. Este foarte important de luat in considerare ca a posti nu inseamna a reduce drastic aportul de calorii. De asemenea, daca se tine un post strict, urmand toate indicatiile, zilele cu dezlegari si chiar se adopta zile de post negru, imediat dupa aceasta perioada, revenirea la alimentatia clasica trebuie facuta treptat.
Ca orice stil alimentar, postul ofera o perioada suficient de indelungata stomacului sa se obisnuiasca cu un nou tip de alimentatie. Aportul excesiv de proteine animale poate determina tulburari, senzatii de disconfort si, uneori, se poate ajunge chiar la medicatie pentru a reechilibra flora intestinala.
Bineinteles, pe piata exista o serie de medicamente menite sa contra-atace efectele unei alimentatii dezechilibrate, dar simplul fapt ca este necesar sa apelam la medicamente reprezinta un indiciu deosebit de important ca un asemenea aport nu este benefic pentru organism.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro