Cea mai puternică rugăciune din Vinerea Mare! Face minuni pentru corp și suflet

Cea mai puternică rugăciune din Vinerea Mare! Face minuni pentru corp și suflet
Cea mai puternică rugăciune din Vinerea Mare! Face minuni pentru corp și suflet

Vinerea mare este una dintre cele mai importante zile pentru istoria creștinătății. Este ziua în care Domnul Iisus Hristos a murit pe cruce și a fost îngropat.

În toată lumea, astăzi au loc slujbe, de la prima oră a zilei și până târziu în noapte, când este cântat Prohodul Domnului.
 

Cea mai importantă rugăciune din Vinerea Mare

În Vinerea Mare se ține post negru și nu se consumă decât apă și pâine. Bineînțeles, acest obicei este ținut de persoanele sănătoase și în putere. Pentru cei în vârstă sau bolnavi se respectă postul normal, fără carne, lactate, dulce, vine sau untdelemn.

Citeste si: Vinerea Mare. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci astăzi, este mare păcat

Un obicei din bătrâni spune că astăzi nu se consumă urzici sau oțet, pentru că Domnul Iisus Hristos a fost batjocorit cu acestea când a mers pe drumul patimilor.  Astăzi nu se spală, nu se cală și nu se face curat în gospodărie.

De asemenea este interzis să coci sau să gătești. Ziua se petrece în rugăciune și liniște.

Rugaciunea din Vinerea Mare catre Domnul nostru Iisus Hristos:

 

„Tu, Iubirea mea crucificată, blândul meu Isus, tu care, pentru a obţine pentru mine o moarte bună, ai binevoit să alegi pentru tine o moarte atât de crudă, aminteşte-ţi că sunt una din oiţele pe care le-ai răscumpărat cu preţul Sângelui tău prea sfânt; tu care, atunci când toţi oamenii din jur mă vor abandona şi nimeni nu va putea să-mi dea un ajutor,

eşti singurul care vei putea să mă mângâi şi să mă salvezi, învredniceşte-mă să te primesc ca viatic; nu permite ca să te pierd pentru veşnicie şi să fiu izgonit în infern, departe de tine.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Ți se face pielea de găină! Plânge icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus Hristos. Să fie oare semn de la Dumnezeu?

O prea iubitul meu Mântuitor, binevoieşte a mă primi în rănile tale sfinte; de pe acum te îmbrăţişez şi voiesc să-mi dau sufletul, cu ultimul meu suspin, în Rana plină de iubire a coastei tale, spunând acum pentru atunci: Isuse al meu, iertare şi îndurare pentru meritele Sfintelor tale răni! Amin.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Vinerea Mare. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci astăzi, este mare păcat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies