Aceasta prajitura este racoritoare si foarte gustoasa. Iata ce usor se face!
Ingrediente pentru prajitura cu pepene verde:
Pentru blat:
5 oua
4 linguri zahar
5 linguri faina
un varf de sare
Pentru crema:
800 gr miez de pepene verde
6 linguri zahar pudra
30 gr gelatina
200 ml frisca
Mod de preparare:
Blatul:
batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Cand avem spuma adaugam zaharul treptat, mixand in continuare, apoi galbenusurile, unul cate unul. La final, amestecand usor cu o spatula, adaugam faina cernuta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca.
Crema: curatam miezul de seminte si punem gelatina la inmuiat in 6-7 linguri de apa rece.
Pasam pepenele la blender, il punem intr-o oala impreuna cu zaharul pudra si dam la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi dam pe de foc. Topim gelatina la bain-marie si o adaugam la compozitia de pepene. Dupa ce am amestecat bine, dam la frigider. Batem spuma tare frisca. Adaugam piureul de pepene peste frisca. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, asezam blatul si turnam crema de pepene niveland bine.
Dam la frigider pana se intareste.
Sursa
Ingrediente pentru prajitura cu pepene verde:
Pentru blat:
5 oua
4 linguri zahar
5 linguri faina
un varf de sare
Pentru crema:
800 gr miez de pepene verde
6 linguri zahar pudra
30 gr gelatina
200 ml frisca
Mod de preparare:
Blatul: batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Cand avem spuma adaugam zaharul treptat, mixand in continuare, apoi galbenusurile, unul cate unul. La final, amestecand usor cu o spatula, adaugam faina cernuta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca.
Crema: curatam miezul de seminte si punem gelatina la inmuiat in 6-7 linguri de apa rece. Pasam pepenele la blender, il punem intr-o oala impreuna cu zaharul pudra si dam la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi dam pe de foc.
Topim gelatina la bain-marie si o adaugam la compozitia de pepene. Dupa ce am amestecat bine, dam la frigider. Batem spuma tare frisca. Adaugam piureul de pepene peste frisca. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, asezam blatul si turnam crema de pepene niveland bine. Dam la frigider pana se intareste.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro