Cea mai racoritoare prajitura pe care o vei manca vara asta! E delicioasa si rapida

Cea mai racoritoare prajitura pe care o vei manca vara asta! E delicioasa si rapida
Cea mai racoritoare prajitura pe care o vei manca vara asta! E delicioasa si rapida

Aceasta prajitura este racoritoare si foarte gustoasa. Iata ce usor se face!

 

Ingrediente pentru prajitura cu pepene verde:
Pentru blat:
5 oua
4 linguri zahar
5 linguri faina
un varf de sare
Pentru crema:
800 gr miez de pepene verde
6 linguri zahar pudra
30 gr gelatina
200 ml frisca
Mod de preparare:
Blatul:
batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Cand avem spuma adaugam zaharul treptat, mixand in continuare, apoi galbenusurile, unul cate unul. La final, amestecand usor cu o spatula, adaugam faina cernuta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca.
Crema: curatam miezul de seminte si punem gelatina la inmuiat in 6-7 linguri de apa rece.
Pasam pepenele la blender, il punem intr-o oala impreuna cu zaharul pudra si dam la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi dam pe de foc. Topim gelatina la bain-marie si o adaugam la compozitia de pepene. Dupa ce am amestecat bine, dam la frigider. Batem spuma tare frisca. Adaugam piureul de pepene peste frisca. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, asezam blatul si turnam crema de pepene niveland bine.
Dam la frigider pana se intareste.
Sursa

Ingrediente pentru prajitura cu pepene verde:

Pentru blat:


5 oua
4 linguri zahar
5 linguri faina
un varf de sare

Pentru crema:

800 gr miez de pepene verde
6 linguri zahar pudra
30 gr gelatina
200 ml frisca 

Mod de preparare:


Blatul: batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Cand avem spuma adaugam zaharul treptat, mixand in continuare, apoi galbenusurile, unul cate unul. La final, amestecand usor cu o spatula, adaugam faina cernuta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca. 

Crema: curatam miezul de seminte si punem gelatina la inmuiat in 6-7 linguri de apa rece. Pasam pepenele la blender, il punem intr-o oala impreuna cu zaharul pudra si dam la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi dam pe de foc.
Topim gelatina la bain-marie si o adaugam la compozitia de pepene. Dupa ce am amestecat bine, dam la frigider. Batem spuma tare frisca. Adaugam piureul de pepene peste frisca. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, asezam blatul si turnam crema de pepene niveland bine. Dam la frigider pana se intareste. 

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies