Cașcavalul pane este un fel de mâncare preferat de români, atât pentru modul rapid de preparare, cât și pentru gustul delicios.
Cașcavalul pane este un fel de mâncare gustos, simplu, dar care dă totuși adesea bătaie de cap gospodinelor, întrucât există pericolul să curgă în tigaie. Multe persoane aleg varianta de a-l comanda, pentru că nu reușesc să-l prepare acasă.
Există pericolul ca preparatul să se îmbibe cu ulei, să explodeze în tigaie sau să nu se topească feliile de cașcaval. Toate aceste lucruri pot fi evitate ușor, dacă urmați câțiva pași simpli.
Ingrediente:
- 400 g cașcaval trapist (sau gouda, cașcaval clasic)
- 2 ouă
- faină
- pesmet
- sare
- ulei de floarea soarelui
Citeste si: 3 rețete rapide și sățioase cu cartofi
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Iată secretele pe care trebuie să le aflați pentru a găti cel mai bun cașcaval pane!
- Cașcavalul trebuie să fie, în primul rând, ales cu grijă, produsul trebuie să aibă o calitate superioară.
- Cașcavalul trebuie să fie rece, proaspăt scos de la frigider. Cu cât este mai rece, cu atât va fi mai ușor de gătit. Îl puteți felia în prealabil și recomandarea este să îl păstrați la frigider până la gătire.
- Feliile de cașcaval trebuie să depășească 2 cm. Dacă alegeți felii prea subțiri, acestea se vor topi prea repede.
- Pentru a se obține crusta crocantă și aurie care ne place atât de mult tuturor, cașcavalul trebuie să urmeze un anume circuit. Acesta trebuie trecut prima dată prin faină, apoi de 2 ori prin ou și de 2 ori prin pesmet.
- Cașcavalul va fi prăjit într-o baie de ulei bine încins. Acesta va trebui să sfârâie când va fi așezat în tigaie.
- Nu trebuie să puneți prea multe felii de cașcaval în tigaie. Acestea trebuie să aibă loc, ca să poată fi bine cuprinse de ulei pe toate părțile.
Aceste secrete asigură reușita rețetei. Urmând acești pași, nu va exista pericolul ca preparatul să se îmbibe cu ulei, să explodeze în tigaie sau să nu se topească feliile de cașcaval.
Citeste si: Rețetă de pâine neagră pe care o poți face rapid și ușor acasă