Rețeta de eclere este rapidă și dacă o urmați cu atenție, nu aveți cum să dați greș. Delicioasele prăjituri vor fi gata în câteva zeci de minute.
Eclerele fac parte din prăjiturile care ne-au îndulcit copilăria. Aceste dulciuri nu lipsesc nici acum din vitrinele cofetăriilor. Dacă vreți să le preparați acasă, noi avem pentru dumneavoastră cea mai rapidă rețetă de eclere.
Rețeta de eclere, simplă și ușor de făcut
Dacă vă place să pregătiți acasă prăjituri, dar nu ați încercat și rețeta de eclere, nu mai stați pe gânduri. Cojile de eclere se fac foarte repede, dar trebuie doar să respectați câțiva pași.
Puteți umple eclerele cu cremă de vanilie, cu frișcă, cu cremă de cafea sau cu ciocolată. Aluatul pentru eclere este unul opărit. Aveți nevoie de apă, lapte, unt, făină și ouă.
Dacă vreți să le umpleți cu vanilie, preparați dumneavoastră acasă crema. Nu folosiți plicuri de budincă din comerț, pentru că eclerele nu vor avea același gust.
Ingrediente pentru cojile de eclere:
- 75 ml lapte
- 75 ml apă
- 60 g unt gras, cu cel puțin 80% grăsime
- un praf de sare
- 120 g făină
- 4 ouă
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 65 g făină
- un baton de vanilie
- un praf de sare
Cum se prepară eclerele
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Puneți laptele, apa, untul și un praf de sare într-o crăticioară. Lăsați pe foc mic, până începe să fiarbă. Apoi puneți făina, puțin câte puțin, în timp ce amestecați mereu cu un tel. În felul acesta, nu veți avea cocoloașe în aluat.
Nu dați cratița la o parte de pe foc, atunci când puneți făina și nici după aceea. Aluatul trebuie sa se usuce, pentru a obtine coji de eclere aerate.
Apoi lăsați aluatul să se răcească puțin, dar nu de tot. Ouăle nu se pun în aluatul fierbinte, pentru că se vor transforma în omletă. Le adăugați pe rând în aluatul răcorit și mixați după fiecare.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt și formați cojile de eclere, cu ajutorul unui poș. Băgați-le în cuptorul preîncălzit la 250 de grade Celsius sau la flacără maximă, în funcție de cuptor.
Apoi reduceți puțin temperatura și coaceți-le pentru aproximativ 15 minute. Apoi dați cuptorul la 180 de grade, cu ventilația pornită, și mai lăsați-le să se coacă încă 20 de minute. Nu deschideți deloc ușa cuptorului, până când cojile nu vor fi gata.
În timpul acesta, puteți prepara crema de vanilie. Puneți laptele și vanilia într-o crăticioară și lăsați-le pe foc mic, să se înfierbânte.
Separat, se mixează bine gălbenușurile cu zahărul și cu un praf de sare. Apoi adăugați făina și amestecați în continuare, până se încorporează.
Laptele fierbinte se toarnă treptat peste compoziția de gălbenușuri și se amestecă bine. Apoi puneți crema pe foc mic și amestecați în permanență, ca să nu se lipească.
Fierbeți crema doar câteva minute, suficient cât să fie făina gătită. La final, trebuie să obțineți o cremă groasă.
Lăsați-o să se răcească de tot și de-abia după aceea umpleți eclerele cu ea. Fiecare coajă de ecler se taie pe lung, apoi se umple cu crema de vanilie, îi puneți capacul și deasupra puteți presăra zahăr pudră.
Peste crema de vanilie puteți pune și puțină frișcă, dar și bucățele de fructe.