Rețeta de gofre este rapidă, simplă și se face din doar câteva ingrediente. Ca să obțineți cele mai pufoase gofre, trebuie să știți însă câteva trucuri.
Gofrele reprezintă o variantă perfectă pentru un mic dejun delicios sau pentru un desert preparat rapid și fără mari bătăi de cap. Aceste vafe, pe românește, își au originea în Belgia, dar le puteți prepara și acasă, exact ca la carte.
Gofrele, desertul perfect al belgienilor
Cu toții am gustat, măcar o dată, din pufoasele gofre, specifice bucătăriei belgiene. Dacă nu știați, acestea sunt de două feluri: există gofre de Bruxelles și gofre de Liege.
Diferența între ele este aceea că primele au aluatul mult mai subțire, iar gofrele de Liege au unt în compoziție și sunt mai groase. Puteți prepara gofre pentru micul dejun, pe care să le savurați fierbinți, simple sau alături de diferite toppinguri.
Acest desert se face imediat, așa că nu veți fi nevoite să stați cu orele în bucătărie.
Avantajul acestui preparat este că poate fi făcut în diferite moduri, în funcție de preferințele fiecăruia. De exemplu, puteți adăuga cacao în aluat sau puteți să puneți stafide, merișoare sau orice fel de fructe uscate.
Gofrele simple merg de minune cu miere, cu sos de ciocolată sau de caramel, cu fructe proaspete sau le puteți pudra cu zahăr și atât.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 2 ouă
- 150 g făină
- 150 ml lapte
- zahăr vanilat
- 50 g unt topit
- un praf de sare
- coajă rasă de lămâie
Cum se fac gofrele
În primul rând, trebuie să aveți un aparat special, pentru preparat gofre. Separați albușurile de gălbenușuri și bateți albușurile spumă, cu un praf de sare.
Apoi adăugați și zahărul vanilat în spuma de albușuri, puneți și cele două gălbenușuri și mixați bine. Untul trebuie topit înainte și apoi turnat peste această compoziție.
În timp ce mixați în continuare, adăugați și laptele, puțin câte puțin. La final, puneți făina, treptat, și amestecați bine cu o spatulă sau cu un tel. Coaja de lămâie rasă se adaugă ultima.
Încingeți aparatul de vafe, ungeți-l bine cu unt, pe ambele părți, iar apoi turnați din compoziție, cu ajutorul unui polonic, exact ca la clătite.
Închideți aparatul, lăsați-l cel mult 5 minute și apoi scoateți gofra. Procedați la fel, până veți termina tot aluatul. Gofrele se pudrează cu zahăr, dacă optați pentru cea mai simplă variantă.
Pe piață există și aparat de gofre cu diferite forme.
Pentru că tot se apropie Ziua Îndrăgostiților, îi puteți prepara iubitului sau iubitei gofre în formă de inimioară. Arată senzațional și cu siguranță surpriza va fi apreciată de către persoana dragă.