Cea mai rapidă reţetă de peltea de gutui! Desertul preferat de toamnă al tuturor

Cea mai rapidă reţetă de peltea de gutui! Desertul preferat de toamnă al tuturor
Cea mai rapidă reţetă de peltea de gutui! Desertul preferat de toamnă al tuturor

Pelteaua de gutui este unul dintre deserturile preferate ale românilor, în special toamna. Iată cum poți prepara rapid acest deliciu, care îți va aduce aminte, cu siguranță, de copilărie.

Gutuile se numără printre fructele vedetă ale toamnei. Sunt gustoase atât crude sau coapte, cât și folosite în dulceață sau în prăjituri. Vă mai aduceți aminte de pelteaua de gutui făcută de bunica, pe vremea când eram copii? Ei bine, noi am găsit cea mai rapidă rețetă pentru a prepara acest desert.

Peltea de gutui, un desert sănătos de toamnă

Pentru cei care nu au gustat până acum peltea de gutui și poate nu știu ce este, de fapt, acest preparat, vă spunem că este un jeleu.

Marele avantaj este că pelteaua este naturală și în acest fel, putem profita de toate beneficiile pe care gutuile le aduc organismului.

Înainte de a vă apuca să pregătiți acest desert, trebuie să știți că prepararea lui va dura aproximativ două ore. Știm că e destul de mult timp, dar vă garantăm că produsul final va fi pe gustul tuturor. În plus, pelteaua de gutui se poate consuma toată iarna, pentru că nu se va strica.

O puteți mânca direct din borcan, goală, o puteți întinde pe pâine sau o puteți folosi la diverse prăjituri.

Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a face peltea de gutui:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • un kg de gutui
  • câteva mere, de preferabil roșii
  • un kg de zahăr
  • doi litri de apă
  • sucul de la o lămâie

Cum se prepară pelteaua de gutui

Chiar dacă întregul proces de preparare durează două ore, în realitate pelteaua de gutui se face foarte simplu. Cumpărați gutui cât mai coapte. Spălați-le și apoi ștergeți-le bine cu o cârpă, în așa fel încât să nu mai rămână niciun pic de puf pe ele. De-abia după aceea le veți tăia în cubulețe.

Atenție! Nu curățați gutuile de coajă și nici nu le scoateți miezul, pentru că acolo se află gelatina, care vă ajută să preparați jeleul.

Spălați și merele și tăiați-le în 4 bucăți. Într-o oală cu apă, puneți gutuile și merele și lăsați pe foc aproximativ o oră. Verificați când s-au înmuiat gutuile.

După aceea, luați oala de pe foc și lăsați-o deoparte pentru o jumătate de oră. Zeama din această fiertură trebuie strecurată cu ajutorul unui tifon.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Veți obține aproximativ un litru de suc, în care veți adăuga zahărul și zeama de lămâie. Amestecați foarte bine, până se topește zahărul. După aceea, puneți sucul pe foc și lăsați-l să fiarbă. Aveți grijă să luați cu o spumieră spuma care se va forma deasupra.

Pelteaua va fi gata în momentul în care începe să se lege. O luați de pe foc și o turnați fierbinte în borcanele în care vreți să o depozitați.

Este important de știut că pelteaua se poate face și din pere sau din mere. Jeleul va fi la fel de gustos și aromat.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies