Ardeiul gras este leguma cu cel mai mare continut de vitamina C, acest lucru facandu-l un aliat important in timpul anotimpului rece in prevenirea racelilor.
Ingredience necesare
-4 kg ardei capia sau combinat 2 kg ardei capia si 2 kg gogosari.
– sare dupa gust
– frunze de dafin
– cimbru
– busuioc
– ardei iute
Modul de preparare
Se spala bine ardeii si se trec prin masina de tocat carne sau prin robotul de bucatarie.
Ardeii astfel maruntiti se pun la fiert cu sare pana cand se obtine o pasta de consistenta bulionului. Se adauga condimente dupa gustul fiecaruia: frunze de dafin, busuioc, cimbru. Daca doriti o pasta picanta puteti adauga si ardei iute.
Pasta se pune fierbinte in borcane (Ca sa nu crape borcanele, fie le sterilizati inainte in cuptor si folositi borcanele fierbinti, fie puneti bocanele pe o tava metalica sau pe lame de cutit. Borcanele se sterilizeza in bain-marie sau in cuptor.
Puteti beneficia de remarcabilele proprietati ale ardeilor kapia folosind pasta de ardei la mancaruri, la pizza, sau chiar ca sos la fripturi.
Se poate prepara si o pasta din ardei si rosii, folosind cantitati egale de ardei capia sau gogosari si rosii.Aceasta pasta o puteti aromatiza, de asemenea, cu cimbru, busuioc sau alte condimente.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro