Află din rândurile de mai jos care este cea mai eficientă mască de păr care previne căderea părului!
Căderea părului este o problemă cu care se confruntă multe femei din numeroase motive, atât genetice, nutriționale cât și hormonale.
Mască împotriva căderii părului făcută în casă
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de cocos
- 1 lingură de miere
- 1 ou
- 1 lingură de iaurt natural
- 5 picături de ulei esențial de rozmarin
Mod de preparare:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- Într-un bol mic, amestecă oul cu uleiul de cocos și mierea până obții o compoziție omogenă.
- Adaugă iaurtul și amestecă bine până când ingredientele se combină complet.
- Mai apoi, adaugă cele 5 picături de ulei esențial de rozmarin și amestecă din nou.
- Aplică masca pe părul umed, începând de la rădăcini până la vârfuri, masând ușor scalpul timp de câteva minute pentru a stimula circulația.
- Acoperă părul cu o cască de duș sau un prosop și lasă masca să acționeze timp de 30-45 de minute.
- Clătește părul cu apă călduță și spală-l cu șamponul tău obișnuit. De asemenea, repetă această procedură o dată pe săptămână pentru a obține cele mai bune rezultate. După câteva săptămâni, vei observa că părul tău devine mai sănătos, mai puternic și mai rezistent la cădere.
Ce ingrediente naturale ajută părul deteriorat
De asemenea, pe lângă ingredientele folosite în masca de păr, printre cele mai benefice se numără și aloe vera care ajută la reducerea mătreții, la calmarea iritațiilor și la hidratarea părului fragil. Atunci când vine vorba de uleiurile naturale pe care le poți găsi în orice magazin sunt cele de argan și de măsline care sunt bogați în acizi grași, vitamine și care hrănesc și repară părul deteriorat. Cele două ajută la reducerea despicării vârfurilor și la protejarea părului împotriva deteriorării cauzate de căldură.
Dacă părul este deteriorat deja, puteți apela și la ulei de ricin. Acesta reușește să stimuleze creșterea podoabei capilare și este bogat în acizi grași omega-6 și omega-9, hrănind astfel rădăcinile părului și îmbunătățind circulația sângelui la nivelul scalpului. Astfel, o mască hrănitoare poate face minuni pentru sănătatea scalpului și rezistența firelor de păr.
Un alt ingredient natural care se găsește deja în majoritatea bucătăriilor gospodinelor este oțetul de mereu care menține echilibrul pH-ului scalpului și ajută la curățarea reziduurilor acumulate. Mai mult decât atât, acesta ajută la închiderea cuticulelor părului, ceea ce îl face să fie mai neted și mai strălucitor. O clătire ocazională cu oțet de mere poate preveni cu succes căderea părului și îmbunătăți textura acestuia.
Câte fire de păr cad pe zi
De obicei, o persoană pierde între 50 și 100 de fire de păr pe zi, însă acest lucru este o etapă firească în viața firului de păr. Cu toate astea, dacă observi că pierzi mai mult de 100 de fire de păr pe zi sau că părul tău devine vizibil mai rar în anumite zone, ar putea fi un semn al unei probleme mai serioase.
Se întâmplă acest lucru neplăcut din cauza stresului excesiv, problemelor hormonale, deficiențelor nutriționale sau altor afecțiuni care trebuie depistate și tratate la timp. Din fericire, prin folosirea în mod regulat a măștilor din ingrediente naturale, alături de alte produse de îngrijire a părului și un stil de viață cât mai sănătos, femeile pot preveni căderea excesivă a podoabei capilare.