Prăjitura cu mere este una dintre cele mai preparate deserturi. Însă știați care este cea mai simplă rețetă, alcătuită din doar 10 ingrediente?
Aflați din rândurile următoare care este cea mai simplă rețetă de prăjitură de mere și cum o puteți prepara într-un timp foarte scurt. În plus, descoperiți și care sunt doar cele 10 ingrediente ale acestei rețete, pe care le aveți întotdeauna în casă. Prin urmare, cu siguranță vă va surprinde plăcut atât modul de preparare, cât și gustul absolut deosebit.
Prăjitura cu mere face parte din categoria prăjiturilor de casă care se prepară de fiecare dată când primim vizite, ne dorim să consumăm o prăjitură sănătoasă, dar și în momentul în care dorim să surprindem plăcut persoanele din jurul nostru. Bineînțeles că există nenumărate rețete de prăjitură cu mere, unele mai sofisticate, altele mai simple. Cu toate acestea, prăjitura de mere iese întotdeauna gustoasă și surprinde de fiecare dată.
Ingrediente pentru cea mai simplă prăjitură cu mere
La această prăjitură de mere, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 2 ouă întregi (atât albușul, cât și gălbenușul), 9 linguri de zahăr, 9 linguri de ulei, 9 linguri de lapte, 12 linguri de făină, o lingură de praf de copt și un praf de sare. În ceea ce privește crema, veți avea nevoie de: un kilogram de mere, zahăr (după gust) și scorțișoară (după gust).
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a freca într-un bol cele două ouă întregi, care să conțină atât albușul, cât și gălbenușul, cu cele 9 linguri de zahăr și cele 9 linguri de ulei. Veți continua să frecați până în momentul în care toate aceste 3 ingrediente se vor încorpora.
Apoi vom trece la amestecarea celor 12 linguri de făină într-un bol separat, cu lingură de praf de copt. Vom adăuga acest conținut peste rezultatul obținut din cele 9 linguri de zahăr și de ulei, dar și a celor două ouă și vom amesteca. Din toate aceste ingrediente se va forma aluatul pentru prăjitura cu mere, aluat care va curge, în momentul în care se va lua cu lingura. Trebuie să țineți cont de faptul că aluatul trebuie să aibă o consistență mai groasă, în comparație cu aluatul pregătit pentru clătite.
Următorul pas este reprezentat de pregătirea merelor, pentru plăcintă. Vom curăța toate merele de coajă, le vom tăia bucățele sau felii (în funcție de preferințe). Toate acestea se vor căli, împreună cu zahărul, până în momentul în care sucul pe care îl lasă acestea, va scădea. În momentul în care au ajuns la punctul de a se căli, veți adăuga și puțină scorțișoară (după preferințe) și le veți lăsa să se răcorească.
Veți avea nevoie de o tavă care să aibă dimensiunea de 24x24 cm, pe care o veți unge cu unt și peste care veți presăra cu făină sau dacă doriți, veți pune hârtie de copt. Jumătate din compoziția de aluat se va turna în tava pregătită și se va introduce la cuptor timp de aproximativ 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. Trebuie să țineți cont totuși, de faptul că acesta trebui să fie preîncălzit. După ce a trecut acest interval de timp, scoateți tava de la cuptor și adăugați peste, amestecul de mere călite. Peste mere, se va turna și restul de aluat rămas și se va introduce iar tava la cuptor, la aceeași temperatură (180 de grade Celsius), timp de aproximativ 40 de minute.
După acest interval de timp, se va scoate de la cuptor tava și se va pudra prăjitura cu mere, cu zahăr pudră. Se recomandă să se taie doar în momentul în care s-a răcit complet.
Rețeta de prăjitură de mere este gata și se poate servi imediat. Poftă bună!
Citeste si: Ai invitați la masă? 3 idei speciale de meniuri