Este cea mai simpla prajitura cu ciocolata! Este rapida, nu te costa mult, iar gustul te cucereste pe loc.
Ingrediente:
200 grame faina
1 linguriţă praf copt
3 linguri cacao
60 ml ulei
250 ml lapte de soia
200 g zahăr
1 praf sare
1 lingura ote sau zeama lămâie
1 lingura extract de lămâie
Mod de preparare
Crema: 300 ml lapte de soia, 1 lingura faina plus 1 lingyra cu vârf de amidon de porumb, 100 grame zahăr, 100 g margarină
Zahăr pudră pentru decor
Preparare:
Porniţi
Crema: într-o crăticioară se omogenizează 300 de ml lapte cu 100 g zahăr, faina şi amidonul. Se pune la foc si se fierbe până se îngroaşă, amestecând încontinuu cu ţelul. Când compoziţia s-a îngroşat se adăugă vanilia şi se da deoparte. Când se răceşte se încorporează margarină.
Blat: Într-un castron se bat laptele rece, uleiul, zahărul şi oţelul sau zeamă de lămâie.
Faina, sarea, praful de copt şi cacaoa se omogenizează separat. Ingredientele uscate se adăugă peste cele lichide şi se amestecă.
Aluatul se toarnă într-o tacă tapetata. Blatul se coace timp de 12-15 min la 180 de grade. Cand se răceşte se taie în trei bucăţi şi se umple cu cremă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: observator.tv