Cea mai simpla reteta: bilute cu nuci! Uite ce usor se fac!

Cea mai simpla reteta: bilute cu nuci! Uite ce usor se fac!
Cea mai simpla reteta: bilute cu nuci! Uite ce usor se fac!

Aceasta reteta este simpla si se face imediat. Vezi aici ce pasi ai de urmat.

 

Ingrediente
250 g faina, 150 g unt, 100 g zahar, 3 galbenusuri, coaja de lamaie, 1 varf de cutit sare fina, esenta de rom, albus de ou pentru uns.
Umplutura: 50 g nuci macinate, 50 g nuci intregi, 1 albus de ou, zahar vanilat.
Decor: 100 g ciocolata, glazura de bomboane colorate.
Ingrediente
Untul se freaca 2 minute cu zaharul intr-un castron, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare, esenta de rom, sarea, coaja de lamaie si la urma faina. Se amesteca toate fara sa se framante. Se lasa la rece o ora. Umplutura se face amestecand nucile macinate si nucile intregi cu zaharul vanilat si albusul de ou.
Se ia apoi aluatul, se face din el un sul pe masa presarata cu faina si se taie bucatele. Se ia una dintre bucatele si se intinde usor pe masa, apoi se adauga umplutura de nuci si se modeleaza aluatul cat sa formeze o bila. Se ung apoi bilele formate cu albus de ou si se dau la cuptor. Se coc la foc potivit, fara sa se rumeneasca (aproximativ 15-20 minute).
Dupa ce s-au racit se topeste ciocolata pe baia de aburi. Se ia apoi fiecare biluta, se da prin ciocolata topita si se decoreaza cu bomboane colorate. Se pun pe un gratar si se dau la rece pentru cateva minute.
Sursa

Ingrediente

250 g faina, 150 g unt, 100 g zahar, 3 galbenusuri, coaja de lamaie, 1 varf de cutit sare fina, esenta de rom, albus de ou pentru uns.



Umplutura: 50 g nuci macinate, 50 g nuci intregi, 1 albus de ou, zahar vanilat.

Decor: 100 g ciocolata, glazura de bomboane colorate.

Ingrediente

Untul se freaca 2 minute cu zaharul intr-un castron, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare, esenta de rom, sarea, coaja de lamaie si la urma faina. Se amesteca toate fara sa se framante.
Se lasa la rece o ora. Umplutura se face amestecand nucile macinate si nucile intregi cu zaharul vanilat si albusul de ou. Se ia apoi aluatul, se face din el un sul pe masa presarata cu faina si se taie bucatele. Se ia una dintre bucatele si se intinde usor pe masa, apoi se adauga umplutura de nuci si se modeleaza aluatul cat sa formeze o bila. Se ung apoi bilele formate cu albus de ou si se dau la cuptor.
Se coc la foc potivit, fara sa se rumeneasca (aproximativ 15-20 minute). 

Dupa ce s-au racit se topeste ciocolata pe baia de aburi. Se ia apoi fiecare biluta, se da prin ciocolata topita si se decoreaza cu bomboane colorate. Se pun pe un gratar si se dau la rece pentru cateva minute.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies