Una din cele mai simple retete de briose sunt cele cu fulgi de ciocolata. Sunt extrem de gustoase si se fac in timp record.
Ingrediente
250 de grame de faina
150 de grame de zahar
6 grame de praf de copt
un sfert de lingurita de sare
un ou
200 de mililitri de lapte
100 grame de unt topit
un plic de zahar vanilat
o coaja de portocala
circa 2 linguri de fulgi de ciocolata
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare
Incinge cuptorul la o temperatura de
circa 190 de grade Celsius. Amestecam apoi bine, intr-un vas, faina, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un alt recipient amestecam laptele cald, untul topit, coaja de portocala, zaharul vanilat si oul. Intr-un final adaugam ingredientele umede peste cele uscate si le amestecam usor. Urmatorul pas este sa punem fulgii de ciocolata in ingredientele deja preparate si sa ungem apoi formele de briose cu putin ulei. Asezam formele intr-o tava, apoi turnam aproape 3 linguri de aluat in fiecare recipient, asigurandu-ne ca exista un spatiu de circa un deget pana la buza formei.
Se introduc in cuptor si se lasa pentru aproximativ 20 de minute.