Aceasta reteta de coltunasi e gata rapid, din doar 5 ingrediente.
Ingrediente: 300 g faina, 200 g magiun de casa,
100 g zahar, 50 g margarina, 10 g sare.
Mod de preparare: Se face un aluat mai consistent din faina, apa calduta si sare. Se framanta bine pentru a deveni elastic. Se intinde o foaie mai groasa (3-4 mm) pe masa presarata cu faina. Se taie patrate cu latura de 4-6 cm.
Se pune pe aluat o lingura de magiun si se indoaie aluatul pe colt ca un triunghi. Se lipesc marginile aluatului apasand cu dintii unei furculite. Se fierb in apa care da in clocot, pe rand, in as fel incat sa stea in cratita in singur rand. Sunt gata dupa ce se ridica la suprafata apei si mai fierb inca 5-6 minute. Se pun intr-un vas de sticla termoizolanta, stropind intre randuri cu zahar si margarina topita.
Se da la cuptor 10 minute.
Sursa
Ingrediente: 300 g faina, 200 g magiun de casa,100 g zahar, 50 g margarina, 10 g sare.
Mod de preparare: Se face un aluat mai consistent din faina, apa calduta si sare. Se framanta bine pentru a deveni elastic. Se intinde o foaie mai groasa (3-4 mm) pe masa presarata cu faina.
Se taie patrate cu latura de 4-6 cm. Se pune pe aluat o lingura de magiun si se indoaie aluatul pe colt ca un triunghi. Se lipesc marginile aluatului apasand cu dintii unei furculite. Se fierb in apa care da in clocot, pe rand, in as fel incat sa stea in cratita in singur rand. Sunt gata dupa ce se ridica la suprafata apei si mai fierb inca 5-6 minute.
Se pun intr-un vas de sticla termoizolanta, stropind intre randuri cu zahar si margarina topita. Se da la cuptor 10 minute.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro