Daca vrei sa prepari un aperitiv delicios, incearca aceasta reteta simpla de crochete.
Ingrediente: Oua fierte 6, unt sau margarina 100 g, faina 75 g, cascaval 50 g, 1 ou crud, sare.
Mod de preparare: Ouale se fierb, se curata de coaja si se taie in doua, in lungime. Se face un sos alb din 75 g unt, faina si lapte si se adauga cascavalul, galbenusul, albusul batut spuma si sarea. Se unge cu unt o cratita, se pune un strat de sos, peste care se aseaza ouale, presarate cu piper si acoperite cu restul de sos.
Se da la cuptor, circa 10 minute, sa se rumeneasca. Se servesc fierbinti.
sursa
Ingrediente: Pireu de cartofi 500 g, oua 2, faina 100 g, branza telemea 150 g, marar, ulei 250 ml.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare: Pireul de cartofi se amesteca cu ouale, branza telemea si faina si se framanta bine pana capata consistenta unui aluat.
Se imparte in mai multe bucati care se fac, pe rand, rulouri cu diametrul de 2 cm. Se rotunjesc in palma si se prajesc in uleiul incins. Se servesc ca gustare, presarate cu branza rasa si marar, foarte marunt tocat dar pot fi folosite si ca garnituri la fripturi.
sursa