Lava Cake reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Lava Cake. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Lava Cake, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Lava Cake
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Lava Cake, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 4 persoane
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Lava Cake
Ingrediente pentru Lava Cake
- 180 de grame de ciocolată (după preferințe)
- 80 de grame de unt (la temperatura camerei)
- 2 ouă întregi+ 2 gălbenușuri (la temperatura camerei)
- 50 de grame de făină
- 80 de grame de zahăr pudră
- o esență de vanilie
- sare (după gust)
Ingrediente pentru servire
- zahăr pudră
- înghețată de vanilie
- dulceață de fructe (după preferințe)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețeta delicioasă de Paste cu fructe de mare
Mod de preparare - Lava Cake
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom umple cu aproximativ un sfert cu apă. În momentul în care apa ajunge la punctul de fierbere, vom seta focul la nivelul mic și vom așeza peste oală, un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 180 de grame de ciocolată (după preferințe), alături de 80 de grame de unt (la temperatura camerei). Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca în mod continuu, pentru ca ciocolata, dar și untul să se topească uniform.
Pasul 2. În momentul în care ciocolata s-a topit complet, vom îndepărta bolul de pe oală, iar ulterior și oala de pe foc. În respectivul bol, vom adăuga și 80 de grame de zahăr pudră, iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca foarte bine ciocolata cu zahărul pudră, până când se vor omogeniza uniform. Între timp, într-un bol separat, de dimensiuni mici, vom sparge 2 ouă întregi, iar în altul vom separa gălbenușul de albușul de la alte 2 ouă, pentru că vom avea nevoie doar de gălbenușuri, iar pe toate acestea le vom adăuga ulterior peste ciocolata și zahărul pudră. Va urma încă o rundă în care vom continua să amestecăm cu telul, pentru ca ouăle să se încorporeze bine de tot. Imediat apoi vom adăuga și o esență de vanilie, sare (după gust), dar și 50 de grame de făină și continuăm să amestecăm.
Citește și: Rețetă de Salată cu creveți la grătar și sos Louie. O idee bună pentru masa de Revelion!
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Pasul 3. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de formele noastre de Lava Cake. Așadar, vom avea nevoie de o tavă dreptunghiulară de cuptor, în care vom așeza formele noastre de Lava Cake, din aluminiu, mai exact pentru rețeta de astăzi vom avea nevoie de 4 astfel de forme, compoziția noastră fiind preparată pentru această cantitate. Acestea trebuie să fie unse în prealabil cu puțin unt, iar apoi le vom umple pe jumătate cu umplutura obținută, folosindu-ne de o lingură mai mare sau chiar de o cupă de înghețată.
Pasul 4. Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Pasul 5. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, și vom așeza pe o farfurie desertul nostru delicios. Se poate presăra deasupra cu puțin zahăr pudr ă și va merge de minune cu puțină înghețată de vanilie și chiar dulceață de fructe (după preferințe), iar rețeta este gata!
Lava Cake este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Foitaje cu mere. Bune de savurat împreună cu cei dragi!