O reteta eleganta de macaroane cu branza, cremoasa si consistenta. Este perfecta o cina rapida, dar satioasa.
Ingrediente:
300 g macaroane
50 g margarina
1 ceapa mica, taiata solzisori
50 g faina
600 ml lapte
100 g branza Cheddar, rasa
1 lingurita mustar
2 rosii, feliate
piper
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade Celsius. Macaroanele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp, margarina se topeste intr-o cratita, la foc mediu.
Cratiţa se ia de pe foc şi se adaugă laptele, puţin câte puţin, amestecând continuu. Se găteşte la foc mic până capătă o consistenţă cremoasă. În tot acest timp, sosul se amestecă pentru a evita prinderea.
Când este suficient de închegat, se ia de pe foc şi se adaugă o jumătate din cantitatea de brânză şi muştarul. Se potriveşte de piper. Pastele se scurg, se îmbracă în sos, apoi se pun într-o vas de copt. Deasupra se pun roşiile şi restul de brânză Cheddar.
Pastele se coc 15-20 de minute, până capătă o crustă aurie. Se servesc calde.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro