Iată cea mai simplă și mai gustoasă rețetă de mămăligă cremoasă românească!
Mămăliga este elementul culinar nelipsit de pe masa românilor, atât de Sărbători, cât și în viața de zi cu zi. Deși pare extrem de simplu de gătit, există câteva trucuri pe care trebuie să le știți dacă vă doriți o variantă de mămăligă moale, cremoasă.
Pentru acest tip de mămăligă veți avea nevoie de aproximativ 20-25 de minute și de ingredientele următoare: mălai, unt (sau ulei, după preferință), sare (sarea roz de Himalaya este recomandată) și apă.
De asemenea, se recomandă să folosiți un ceaun cu fund gros și o lingură de lemn pentru a amesteca. Pentru a măsura cantitățile exacte de mălai și de apă puteți folosi un simplu pahar de apă. Cu ajutorul paharului, se poate obține o mămăligă suficientă pentru 3-4 persoane.
Citeste si: E mai sănătoasă pâinea prăjită decât cea normală? Ce spun nutriționiștii!
Iată pașii pentru a obține o mămăligă moale și cremoasă!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În ceaun se adaugă prima dată sare. Se pun 2-3 trei prafuri de sare pentru ca mămăliga să aibă un gust mai intens, dar depinde de gusturi. Peste sare se adaugă un dreptunghi consistent de unt.
Untul se folosește pentru ca mămăliga să nu se lipească, dar și pentru gust.Se adaugă un pahar plin de mălai în ceaun, apoi se pun 4 pahare pline cu apă, cu mențiunea că trebuie să folosiți același pahar de care v-ați ajutat pentru a turna mălaiul.
Dați drumul la foc mare și amestecați continuu cu o lingură de lemn. Nu trebuie să depuneți foarte mult efort, ci doar să plimbați mălaiul în apă astfel încât să nu apară cocoloașe (garantat nu apar cocoloașe prin metoda asta).
Acest lucru ar trebui să dureze în jur de 5 minute, dar pentru un rezultat bun, merită. Când mămăliga va căpăta consistența unei paste, lăsați-o la fiert la foc mic și din 5 în 5 minute amestecați timp de 20 de secunde.
Amestecați de 3-4 ori și mămăliga este gata!
Pentru a obține o mămăligă perfectă și gustoasă, este necesar să fiți atenți la timpul de preparare, dar și la mișcările pe care le faceți în timp ce amestecați!
Citeste si: Cum se face untul de arahide. Iată tot ce trebuie să știi