Daca iti plac merele coapte si vrei sa le prepari in perioada postului, aceasta este reteta perfecta pentru tine.
Ingrediente: 12 mere, 50 g zahar, 100 g gem,
50 g margarina, scortisoara, miez de nuca.
Mod de preparare: Se scobesc merele, pentru a li se scoate cotorul, ramanand ca niste canite. Se aseaza intr-o tigaie unsa cu margarina, cu gura in sus. In fiecare scobitura a merelor se pune gem, zahar, miez de nuca si cate un praf de scortisoara.
Se da la cuptor 20 minute.
Ingrediente: 12 mere, 50 g zahar, 100 g gem,50 g margarina, scortisoara, miez de nuca.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cea mai gustoasa reteta de cozonac cu nuca, veche de cinci generatii!
Mod de preparare: Se scobesc merele, pentru a li se scoate cotorul, ramanand ca niste canite.
Se aseaza intr-o tigaie unsa cu margarina, cu gura in sus. In fiecare scobitura a merelor se pune gem, zahar, miez de nuca si cate un praf de scortisoara. Se da la cuptor 20 minute.
Prajitura Greta Garbo! Un desert fin ce se topeste in gura!