Cea mai simpla reteta de pepeni murati pentru la iarna!

Cea mai simpla reteta de pepeni murati pentru la iarna!

Pepenii murati sunt o delicatesa si se prepara simpla si rapid. Iata cum.

 

Pentru  reteta avem nevoie de pepeni rosii de marime mijlocie, sau mai mici. Trebuie sa aveti grija sa nu fie loviti si sa fie proaspeti.
- pepeni rosii
- crengute de marar uscat
- frunze de telina uscata
- crengute cu frunze de  stejar
- crengute cu frunze de visin si de coacaza neagra
- sare mare
- miere de albine
La  10 litri de apa e nevoie de 800 gr de sare mare (este cea mai buna pentru muraturi).
Incepem cu spalarea pepenilor
Trebuie sa intepam fiecare pene cu un ac mai mare in câteva locuri, asta pentru ca saramura sa-i patrunda mai bine.
La fundul borcanului/ bidonului se pun crengi uscate de marar, visin, stejar, coacaza, frunze de telina. Pepenii netaiati  se aranjeaza in rânduri, unul peste altul.
 Peste ei se pune un capac din lemn, peste care se mai adauga o greutate mare (este important ca pepenii sa fie apasati foarte bine).
Dupa  ce pepenii au fost asezati, incepem sa preparam saramura: la 10 litri de apa de fântâna sau izvor( apa pura, curata) se amesteca cu 800 gr de sare mare si cu o lingura mare amestecam pâna se topeste sarea. Se toarna saramura peste pepeni si se prepara alta saramura pâna se vor acoperi complet.
FOARTE IMPORTANT: este necesar sa inlaturati in fiecare zi spuma si mucegaiul, care va aparea, timp de o luna.
Pepenii se vor mura in decurs de doua luni de zile.
Sursa

Pentru  reteta avem nevoie de pepeni rosii de marime mijlocie, sau mai mici.

Trebuie sa aveti grija sa nu fie loviti si sa fie proaspeti. 

- pepeni rosii
- crengute de marar uscat
- frunze de telina uscata
- crengute cu frunze de  stejar
- crengute cu frunze de visin si de coacaza neagra
- sare mare
- miere de albine

La  10 litri de apa e nevoie de 800 gr de sare mare (este cea mai buna pentru muraturi).

Incepem cu spalarea pepenilor 

Trebuie sa intepam fiecare pene cu un ac mai mare in câteva locuri, asta pentru ca saramura sa-i patrunda mai bine.

La fundul borcanului/ bidonului se pun crengi uscate de marar, visin, stejar, coacaza, frunze de telina. Pepenii netaiati  se aranjeaza in rânduri, unul peste altul.  Peste ei se pune un capac din lemn, peste care se mai adauga o greutate mare (este important ca pepenii sa fie apasati foarte bine).

Dupa  ce pepenii au fost asezati, incepem sa preparam saramura: la 10 litri de apa de fântâna sau izvor( apa pura, curata) se amesteca cu 800 gr de sare mare si cu o lingura mare amestecam pâna se topeste sarea. Se toarna saramura peste pepeni si se prepara alta saramura pâna se vor acoperi complet. 

FOARTE IMPORTANT: este necesar sa inlaturati in fiecare zi spuma si mucegaiul, care va aparea, timp de o luna.

Pepenii se vor mura in decurs de doua luni de zile.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte