Plăcinta cu mere face parte din preparatele care ne aduc aminte întotdeauna de casă. Însă v-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de plăcintă cu mere, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D . În plus, descoperiți și care este secretul pentru o plăcintă cu mere, preparată exact ca acasă.
Plăcinta cu mere face parte din categoria preparatelor care pot să fie gata într-un timp extrem de scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli. Acest preparat ne aduce întotdeauna aminte de casă, iar cu siguranță se va consuma într-o clipită, datorită gustului său, absolut delicios. Bineînțeles că nu veți avea nevoie nici de prea multe ingrediente pentru a prepara această rețetă, chiar la voi acasă. Prin
Citeste si: Combinarea alimentelor pentru a slăbi. Ce trebuie să mănânci pentru a scapa de kilogramele în plus
Rețetă de Plăcintă cu mere
Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive ( Kanal D ), a realizat cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere, absolut delicioasă.
Ingrediente – plăcintă cu mere
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: mere (1 kg), un pahar de făină, un pahar de griș, un pahar de zahăr, un sfert de pahar de lapte, unt (50 g), o linguriță de praf de copt sau bicarbonat, zahăr pudră și zahăr vanilat.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare - plăcintă cu mere
„Ne apucăm să răzuim merele, într-un vas încăpător, pe partea mare a răzătoarei. Pur și simplu le răzuim. După ce am ras merele, ne vom ocupa de părțile solide, mai exact de zahăr, de făină și de griș. De absolut tot ce avem nevoie pentru această plăcintă, pentru acest blat. Într-un bol încăpător punem un pahar de făină (200 g), un pahar de griș și bineînțeles, zahăr. Peste ele avem bicarbonat sau praf de copt. Le amestecăm bine, bine, să se încorporeze toate.”
Până în acest moment rețeta de plăcintă cu mere este chiar foarte ușor de preparat, dacă vom urma cu atenție pașii simpli, prezentați de către prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu. Tipul merelor nu contează, ceea ce contează este să le alegeți pe cele care vă plac sau pe cele pe care le aveți în casă, dacă vă doriți să preparați într-o zi oarecare, o plăcintă bună de mere. De asemenea, rămâne la alegerea voastră dacă veți pune praf de copt sau bicarbonat, pentru că rezultatul va rămâne la fel de gustos. Dar haideți să trecem și la următorul pas.
Citeste si: Ce este Psiho-Dieta și câte kilograme poți slăbi în cel mai scurt timp
„Acum le vom transfera din nou în cele trei pahare, pentru că doar așa vom avea cantitatea exactă și ideală a fiecărui strat de plăcintă. După ce am reumplut paharele cu cantitatea exactă de mixul dintre făină, griș și zahăr, punem peste mere zahărul vanilat, pentru că merele sunt deja dulci, avem nevoie doar de puțină aromă. Cu ajutorul unei linguri, încorporăm și zahărul. Dacă aveți niște mere mai acrișoare, puteți să puneți și aici zahăr. Ale mele sunt deja dulci. Asta este toată compoziția de mere.”
Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, merele pe care le-a adăugat în rețeta de plăcintă cu mere, erau deja dulci, nu a mai fost nevoie decât să adauge un pliculeț de zahăr vanilat. Însă dacă merele pe care le veți alege, vor fi puțin mai acrișoare, atunci puteți mări cantitatea de zahăr vanilat pe care o adăugați sau puteți pune chiar și zahăr normal, pentru a ajunge la gustul dorit.
„ Și acum, nimic mai simplu decât tava în care ne dorim să fie plăcintă, în care am așezat deja hârtie de copt, și primul strat este primul pahar de făină, zahăr și griș. Îl distribuim uniform. Peste acest strat care va fi primul strat al blatului, adăugăm primul strat de mere. Adăugăm apoi al doilea pahar, la fel, îl distribuim peste mere, de această dată. Ultimul strat de mere, peste care vom adăuga și ultimul pahar. Procedăm absolut la fel. Am terminat de pus tot ce trebuia pus ca mere și blat, și ultimul ingredient este untul topit, cu puțin lapte. Pur și simplu îl torn peste plăcintă și asta a fost tot.”
Citeste si: Cu ce se mănâncă puiul. Ce beneficii are carnea de pasăre pentru organism
Se recomandă ca ultimul ingredient adăugat la rețeta de plăcintă de mere, să fie un amestec de unt topit, cu puțin lapte. Acest pas va face ca plăcintă noastră de mere să fie mult mai fragedă și mai gustoasă. Cu toate acestea, acest pas nu este obligatoriu, prin urmare, dacă nu vă doriți să Îl parcurgeți, rețeta de plăcintă de mere, va ieși la fel de gustoasă, doar că puțin mai crocantă. Cu toate acestea, există multe persoane care preferă o astfel de plăcintă, prin urmare, ar trebui să acționați exact după bunul plac!
„ Este momentul să dăm plăcinta la cuptor la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ o oră, depinde și de cuptor fiecărei persoane, sau până când, cu ajutorul unei scobitori, aceasta va ieși curată. Plăcinta cu mere este gata și miroase foarte bine. Acum este momentul să o tăiem și să o decorăm cu zahăr pudră.”
Plăcinta cu mere este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citeste si: La ce temperatură se coace checul