Aceasta reteta de rulada cu ciocolata este simpla, gustoasa si foarte rapida.
Foaia: 8 oua, 150 g zahar, 100 g ciocolata, 100 g faina.
Crema: 3 oua, 180 g zahar pudra, 100 g ciocolata amaruie, 200 g unt, vanilie.
Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga ciocolata rasa si faina. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se da la copt, 25 de minute.
Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe o hartie si se unge cu crema. Crema se prepara batand ouale cu zaharul si ciocolata amaruie topita pe baia de aburi, pana cand compozitia devine ca o smantana. Se lasa la racit, apoi se amesteca bine cu untul batut spuma si vanilia. Se opreste un sfert din crema. Se unge foaia cu crema si se ruleaza, iar cu restul oprit se unge rulada deasupra.
Se poate tapeta cu 50 g alune taiate.
Sursa
Foaia: 8 oua, 150 g zahar, 100 g ciocolata, 100 g faina.
Crema: 3 oua, 180 g zahar pudra, 100 g ciocolata amaruie, 200 g unt, vanilie.
Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga ciocolata rasa si faina. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.
Se toarna compozitia si se da la copt, 25 de minute. Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe o hartie si se unge cu crema. Crema se prepara batand ouale cu zaharul si ciocolata amaruie topita pe baia de aburi, pana cand compozitia devine ca o smantana. Se lasa la racit, apoi se amesteca bine cu untul batut spuma si vanilia. Se opreste un sfert din crema. Se unge foaia cu crema si se ruleaza, iar cu restul oprit se unge rulada deasupra.
Se poate tapeta cu 50 g alune taiate.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro