Daca vrei sa prepari saratele cu chimen simple si delicioase? Incearca reteta aceasta.
Ingrediente: Faina 800 g, unt 400 g, oua 3, sare 20 g, chimen 25 g, lapte 50 ml.
Mod de preparare: Faina se cerne pe o planseta. Se face o gaura in mijloc si in ea se pun: sare, 2 oua, lapte, un albus si jumatate din cantitatea de chimen. Separat, pe planseta, se inmoaie untul care se adauga la celelalte ingrediente.
Se amesteca toate cu faina in asa fel incat sa se obtina un aluat potrivit de moale. Aluatul obtinut se tine circa 30 minute la frigider. Dupa aceea, din el se intinde o foaie care se taie in fasii de grosimea unui creion; acestea se aseaza pe o tava, se ung cu galbenusul ramas, apoi se taie de marimea dorita si se presara cu chimenul ramas. Se coc in cuptor, la foc moderat.
Se servesc ca aperitiv.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente: Faina 800 g, unt 400 g, oua 3, sare 20 g, chimen 25 g, lapte 50 ml.
Mod de preparare: Faina se cerne pe o planseta. Se face o gaura in mijloc si in ea se pun: sare, 2 oua, lapte, un albus si jumatate din cantitatea de chimen.
Separat, pe planseta, se inmoaie untul care se adauga la celelalte ingrediente. Se amesteca toate cu faina in asa fel incat sa se obtina un aluat potrivit de moale. Aluatul obtinut se tine circa 30 minute la frigider. Dupa aceea, din el se intinde o foaie care se taie in fasii de grosimea unui creion; acestea se aseaza pe o tava, se ung cu galbenusul ramas, apoi se taie de marimea dorita si se presara cu chimenul ramas.
Se coc in cuptor, la foc moderat. Se servesc ca aperitiv.
Sursa Sursa foto Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro