Daca vrei sa pregatesti un chec delicios, atunci poti incerca reteta urmatoare.
Ingrediente:
8 oua
3 cani de faina
2 cani zahar
4 linguri cacao
10 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
Un praf de sare
Mod de preparare:
Se separa albusurile si se bat pana devin o spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine, pana se topeste.
Peste galbenusuri se pune praful de sare, apoi se amesteca bine si se pun peste albusuri. Se adauga si faina treptat, apoi zaharul vanilat, uleiul si se amesteca foarte bine.
Din toata compozitia, se pastreaza o cana, iar restul se toarna intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei.
Peste cea pusa separat se amesteca si cacao si se omogenizeaza.
Apoi, se toarna peste compozitia din tava si se fac diverse forme cu furculita. Tava se baga la cuptor pentru 40 de minute. Pe deasupra se poate pune zahar pudra sau glazura de ciocolata. (75 de g de ciocolata se topesc la bain-marie si se amesteca impreuna cu 2 linguri de unt). Pofta buna!
Ingrediente:
8 oua
3 cani de faina
2 cani zahar
4 linguri cacao
10 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
Un praf de sare
Mod de preparare:
Se separa
albusurile si se bat pana devin o spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine, pana se topeste. Peste galbenusuri se pune praful de sare, apoi se amesteca bine si se pun peste albusuri. Se adauga si faina treptat, apoi zaharul vanilat, uleiul si se amesteca foarte bine.
Din toata compozitia, se pastreaza o cana, iar restul se toarna intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei.
Peste cea pusa separat se amesteca si cacao si se omogenizeaza. Apoi, se toarna peste compozitia din tava si se fac diverse forme cu furculita. Tava se baga la cuptor pentru 40 de minute. Pe deasupra se poate pune zahar pudra sau glazura de ciocolata. (75 de g de ciocolata se topesc la bain-marie si se amesteca impreuna cu 2 linguri de unt). Pofta buna!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: A1.ro