Rețeta pentru Lahmacun este preluată din bucătăria turcească și este cunoscută în România drept pizza turcească. Lahmacun-ul are un blat crocant acoperit cu o cantitate considerabilă de carne tocată condimentată. Se aseamănă cu o lipie crocantă acoperită cu un strat de carne picantă si suculentă, aluatul nefiind preparat la fel ca cel pentru pizza, brânza neavând loc în această rețetă.
În Turcia, Lahmacun-ul se găsește la orice colț de stradă, dar este servit și în restaurantele tradiționale. Poate fi savurat la prânz, cină sau ca gustare între mese. Originea Lahmacun-ului se află în zona de sud-est a Anatoliei.
Ingrediente
Pentru baza:
8 foi de tortilla (nu folosiți lipii arabesti!)
Pentru topping:
300 g carne tocata de vita
o ceapă
1/2 ardei gras
2 căței de usturoi
1/2 legătură de pătrunjel
6 linguri de roșii decojite
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
sare, piper
fulgi chilli
– cantitati pentru cca 8 bucati –
Citeste si: Rețetă de pachețele de primăvară prăjite în ulei încins
Mod de Preparare
Pasați cu ajutorul unui blender roșiile din conservă, ardeiul gras, ceapa și cățeii de usturoi tocați mărunt.
Amestecați sosul cu carnea tocată și adăugați apoi pătrunjelul, alături de sare și piper.
Omogenizați bine. Puneți tortilla pe o hârtie de copt, care la rândul ei va fi așezată într-o tavă, apoi puneți deasupra câte o lingură de umplutură pe fiecare bucată de tortilla în parte. Tortilla trebuie să aibă aproximativ 20 cm diametru. Dacă acestea sunt mai mari, va trebui să puneți mai multă umplutură pe fiecare dintre ele și astfel veți obține
mai puțin de 8 bucăți.
Stratul de carne trebuie să fie cât mai subțire și omogen, pentru a se coace cât mai repede.
Coaceți preparatul la o temperatură de 180 de grade timp de 8-10 minute.
Le puteți rula și apoi vă recomandăm să introduceți salată verde în interior, alături de ceapă roșie, pătrunjel si ridichi.
Va ieși un amestec delicios!
Citeste si: Rețeta pentru Ciorba de pește în 4 pași simpli!
Lahmacun-ul poate fi copt și în tigaie, la foc mediu, însă trebuie neapărat acoperit cu un capac.
Dacă alegeți această variantă, este recomandat să încălziți bine tigaia, ținând capacul deasupra, apoi să puneti preparatul înăuntru
rapid, urmând să așezați capacul la loc imediat.
Lăsați Lahmacun-ul la foc mediu timp de 8-10 minute.
Va ieși un deliciu!
Enjoy!