Gospodinele incep deja sa se gandeasca ce preperate delicioase vor face anul acesta de sarbatori.
In fiecare an, pregatirile pentru Sarbatorile de iarna incep cu multa vreme inainte de Craciun. Gospodinele isi fac din timp un meniu potrivit pentru Craciun, insa nelipsita de pe masa este salata de boeuf.
Aceasta, explica bucatarul unui celebru restaurant din Capitala, se face foarte usor si daca sunt respectati cativa pasi simpli nu aveti cum sa dati gres. In primul rand, aveti nevoie de cateva legume care se gasesc la tot pasul: un kilogram de cartofi, 500 de grame de morcovi si 400 de grame de castraveti si gogosari murati.
Cartofii si morcovii se fierb, la fel ca alte 450 de grame de carne de vita. Imediat dupa ce s-au fiert, ingredientele se taie in cubulete mici si se amesteca cu mana, pentru a putea combina cum trebuie aromele.
„Este recomandat sa se foloseasca carnea de vita, nu cea de pui. Carnea de vita, desi sunt putini care stiu acest lucru, este cea care da cu adevarat gust salatei“, explica bucatarul.
Dupa ce ati amestecat ingredientele puneti, dupa gusta, maioneza. Imediat dupa acest pas urmeaza altul foarte important: ornarea farfuriei. In aceasta etapa nu exista nicio regula, fiecare putand sa isi aranjeze farfuria asa cum isi doreste.
In fiecare an, pregatirile pentru Sarbatorile de iarna incep cu multa vreme inainte de Craciun. Gospodinele isi fac din timp un meniu potrivit pentru Craciun, insa nelipsita de pe masa este salata de boeuf.
Aceasta, explica bucatarul unui celebru restaurant din Capitala, se face foarte usor si daca sunt respectati cativa pasi simpli nu aveti cum sa dati gres. In primul rand, aveti nevoie de cateva legume care se gasesc la tot pasul: un kilogram de cartofi, 500 de grame de morcovi si 400 de grame de castraveti si gogosari murati.
Cartofii si morcovii se fierb, la fel ca alte 450 de grame de carne de vita.
Imediat dupa ce s-au fiert, ingredientele se taie in cubulete mici si se amesteca cu mana, pentru a putea combina cum trebuie aromele.
„Este recomandat sa se foloseasca carnea de vita, nu cea de pui. Carnea de vita, desi sunt putini care stiu acest lucru, este cea care da cu adevarat gust salatei“, explica bucatarul.
Dupa ce ati amestecat ingredientele puneti, dupa gusta, maioneza. Imediat dupa acest pas urmeaza altul foarte important: ornarea farfuriei. In aceasta etapa nu exista nicio regula, fiecare putand sa isi aranjeze farfuria asa cum isi doreste.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa