Daca ai pofta de o prajitura bogata de ciocolata, iti recomandam aceasta reteta.
Ingrediente
250g unt sarat, taiat cuburi
400g ciocolata neagra, maruntita
250g zahar
5 oua mari, cu albusul si galbenusul separate
Crema de vanilie/inghetata/iaurt grecesc pentru a servi
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 150 de grade.
Se topesc untul si ciocolata intr-un vas la bain-marie, amestecand ocazional.
2. Intr-un vas mic, incalzeste usor zaharul cu patru linguri de apa, pana cand se dizolva complet. Mareste flacarea si mai fierbe timp de un minut. Adauga in amestecul de ciocolata si lasa la racit. Adauga galbenusurile de ou.
3. Bate albusurile de ou si incorporeaza in amestecul racit de ciocolata.
Pune intr-o tava rotunda si coace timp de 50 de minute.
4. Lasa la racit peste noapte. Serveste a doua zi cu crema de vanilie.
Sursa
Ingrediente
250g unt sarat, taiat cuburi
400g ciocolata neagra, maruntita
250g zahar
5 oua mari, cu albusul si galbenusul separate
Crema de vanilie/inghetata/iaurt grecesc pentru a servi
Mod de preparare
1.
Se incalzeste cuptorul la 150 de grade. Se topesc untul si ciocolata intr-un vas la bain-marie, amestecand ocazional.
2. Intr-un vas mic, incalzeste usor zaharul cu patru linguri de apa, pana cand se dizolva complet. Mareste flacarea si mai fierbe timp de un minut. Adauga in amestecul de ciocolata si lasa la racit. Adauga galbenusurile de ou.
3. Bate albusurile de ou si incorporeaza in amestecul racit de ciocolata.
Pune intr-o tava rotunda si coace timp de 50 de minute.
4. Lasa la racit peste noapte. Serveste a doua zi cu crema de vanilie.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro