Tortul Dobos este o reteta spectaculoasa care se prepara mai simplu decat ti-ai fi imaginat.
Foi: 6 oua, 120 g zahar, 120 g faina.
Crema: 300 g zahar, 50 ml apa, 300 g unt, 30 g cacao.
Glazura: 120 g zahar.
Se freaca bine galbenusurile cu o lingura cu faina. Se bat bine albusurile cu zaharul si se adauga la galbenusuri cu grija, apoi se pune si faina ramasa.
Intr-o forma de tort unsa se coc 6 foi din aluatul rezultat. Crema se prepara punând zaharul sa fiarba cu apa pâna se face un sirop gros, apoi se adauga untul si se lasa sa se fiarba câteva clocote. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga cacaua. Pe un platou se pun foile una peste alta, intinzând crema intre ele. Glazura de zahar ars se toarna peste ultima foaie.
sursa
Foi: 6 oua, 120 g zahar, 120 g faina.
Crema: 300 g zahar, 50 ml apa, 300 g unt, 30 g cacao.
Glazura: 120 g zahar.
Se freaca bine galbenusurile cu o lingura cu faina. Se bat bine albusurile cu zaharul si se adauga la galbenusuri cu grija, apoi se pune si faina ramasa. Intr-o forma de tort unsa se coc 6 foi din aluatul rezultat.
Crema se prepara punând zaharul sa fiarba cu apa pâna se face un sirop gros, apoi se adauga untul si se lasa sa se fiarba câteva clocote. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga cacaua. Pe un platou se pun foile una peste alta, intinzând crema intre ele. Glazura de zahar ars se toarna peste ultima foaie.
sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro