Daca vrei sa pregatesti un desert simplu, incearca aceasta prajitura cu gem.
Ingrediente
3 oua, 250 g zahar, 1 pahar cu lapte sau smantana, 250 ml ulei, 1 plic zahar vanilat, coaja de la o portocala, 2 plicuri praf de copt stinse in otet, 1 kg faina, 450 g gem.
Mod de preparare
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga laptele, esentele, uleiul, praful de copt si se amesteca bine.
Se adauga 950 g faina si se obtine un aluat moale, care se asaza cu mana intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se opreste o bucata de aluat, se framanta bine cu restul de faina pentru a obtine un aluat mai tare, care se intinde cu sucitorul si se taie fasii. Peste blatul din tava se intinde gemul, iar peste gem se asaza fasiile de aluat. Se coace la foc mediu aproximativ 45 de minute.
Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.
Sursa
Ingrediente
3 oua, 250 g zahar, 1 pahar cu lapte sau smantana, 250 ml ulei, 1 plic zahar vanilat, coaja de la o portocala, 2 plicuri praf de copt stinse in otet, 1 kg faina, 450 g gem.
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga laptele, esentele, uleiul, praful de copt si se
amesteca bine. Se adauga 950 g faina si se obtine un aluat moale, care se asaza cu mana intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se opreste o bucata de aluat, se framanta bine cu restul de faina pentru a obtine un aluat mai tare, care se intinde cu sucitorul si se taie fasii.
Peste blatul din tava se intinde gemul, iar peste gem se asaza fasiile de aluat. Se coace la foc mediu aproximativ 45 de minute. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.