Acesti biscuti de post sunt foarte gustosi si se prepara rapid. Iata cum.
Ingrediente: 250 g faina, 150 g margarina vegetala,
150 g zahar tos, 1 lamaie (pentru coaja), apa minerala (sifon), ulei (pentru uns).
Mod de preparare: Margarina vegetala se freaca spuma, cu zaharul, incet, incet, se adauga, turnand-o "in ploaie", jumatate din cantitatea de faina si coaja de Ia lamaie rasa. Dupa ce s-au amestecat bine adauga, tot treptat, si restul cantitatii de faina.
Aluatul se framanta bine si se lasa sa stea cam 10 minute. Se intinde o foaie groasa cam de o jumatate de centimetru, pe o planseta pe care am presarat faina. Biscuitii se taie cu forme, ori, simplu, cu un pahar. Se ung, cu ajutorul unei pene, cu putina apa minerala si se pune pe ei zahar tos. Se coc la foc potrivit, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Sunt gata cand s-au rumenit.
Sursa
Ingrediente: 250 g faina, 150 g margarina vegetala,150 g zahar tos, 1 lamaie (pentru coaja), apa minerala (sifon), ulei (pentru uns).
Mod de preparare: Margarina vegetala se freaca spuma, cu zaharul, incet, incet, se adauga, turnand-o "in ploaie", jumatate din cantitatea de faina si coaja de Ia lamaie rasa. Dupa ce s-au amestecat bine adauga, tot treptat, si restul cantitatii de faina.
Aluatul se framanta bine si se lasa sa stea cam 10 minute. Se intinde o foaie groasa cam de o jumatate de centimetru, pe o planseta pe care am presarat faina. Biscuitii se taie cu forme, ori, simplu, cu un pahar. Se ung, cu ajutorul unei pene, cu putina apa minerala si se pune pe ei zahar tos. Se coc la foc potrivit, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Sunt gata cand s-au rumenit.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro