Aceasta reteta de chec se face imediat si este foarte simpla. Vei obtine un aluat acrisor.
Ingrediente
275g faina fara gluten
1 lingurita de praf de copt
200g zahar pudra
coaka si sucul de la o lamaie
100ml ulei de floarea soarelui
Pentru glazura
100g zahar pudra
2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade, apoi unge usor cu ulei o tava si pune hartie de copt.
2. Amesteca faina si praful de copt intr-un vas mare, apoi adauga zaharul si coaja de lamaie. Adauga sucul de lamaie, uleiul si 170ml de apa, pana cand obtii un aluat moale.
3. Pune in tava si coace timp de 30 de minute. Lasa sa se raceasca in tava in timp de faci glazura.
4. Pune zaharul intr-un vas, adauga sucul de lamaie si combina pana cand obtii un sos cremos. Dupa ce checul s-a racit complet, scoate din tava, adauga glazura si asteapta 30 de minute inainte de a servi.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro