Adi Hadean iti da reteta perfecta pentru gogosi pufoase, gata imediat.
"1 kilogram de faina alba 000
550 ml lapte dulce,
1o grame drojdie uscata,
coaja unei lamai,
un ou,
o lingura mare de iaurt,
10 g sare,
90 g zahar,
50 g unt,
niste zahar pudra,
dulceata sau gem (prefer soiuri acrisoare),
un litru de
Cerne zaharul, sarea, faina si drojdia impreuna intr-un bol mare. Incalzeste laptele cu untul pana s-a topit cel din urma. Toarna peste faina, dar atentie sa nu fie fierbinte. Adauga iaurtul si oul batut. Framanta 6-8 minute. Lasa la dospit o ora. Intinde patura de 1 cm. Taie discuri cu un pahar de sampanie (ies cam 120). Frige-le in ulei incins. Secretul e sa le misti constant, sa le intorci de pe o parte pe alta. Le scoti pe un servetel din hartie inainte de a le pudra cu zahar. Ştii. Ca uleiul e destul de incins punand o bucata de aluat in vasul cu ulei. Daca aluatul se umfla, esti good to go.", scrie Adi Hadean pe Facebook.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro