Branza Pecorino Romano proaspat rasa deasupra unei portii gustoase de paste: ce poate fi mai potrivit pentru un final de zi?
Ingrediente pentru 6 persoane
Durata: 15 minute pregatire+ 15 minute preparare
Ingrediente:
500g Penne
5 linguri de ulei de masline extra virgin
2 catei de usturoi curatati si tocati marunt
2 lingurite fulgi de ardei iute
800g rosii la conserva decojite
90g branza pecorino romano gratinata
1 lingura patrunjel proaspat maruntit
Mod de preparare:
1. Pune apa la fiert intr-o oala mai mare. Adauga putina sare.
2. Soteaza usturoiul si fulgii de ardei iute in 3 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie mare, la foc mediu, timp de 1-2 minute.
3. Adauga rosiile si lasa totul pe foc aproximativ 5 minute.
4. Sareaza dupa gust.
5. Ia tigaia de pe foc.
6.
7. Cand sunt gata, scurge-le si pastreaza putina- 150 ml- de apa pentru sos.
8. Adauga pastele si apa in sosul de rosii. Pune totul pe foc inca 1-2 minute, amestecand bine pastele.
9. Adauga restul de ulei de masline, branza si patrunjelul inainte de servire.
Sursa: FoodStory
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro