Celebra Nigella iti recomanda o reteta simpla de prajitura cu clementine.
Ingrediente
375g de clementine (aproximativ 3 clementine de marime medie)
6 oua mari
225g zahar
250h de migdale macinate
1 lingurita de praf de copt
Mod de preparare
1. Pune clementinele intregi intr-un vas cu apa, adu in punctul de fierbere si fierbe timp de doua ore.
Scurge si cand s-au racit, taie-le in jumatate si scoate samburii. Pune-le apoi intr-un procesor alimentar si amesteca.
2. Incalzeste cuptorul la 190 de grade. Unge cu unt si pune hartie de copt intr-o tava de 21 cm.
3. Adauga apoi toate ingredientele in procesor si amesteca. Sau poti bate ouale de mana, adaugand xaharul, migdalele, praful de copt si clementinele.
4. Pune aluatul in tava si coace timp de o ora, sau pana cand o scobitoare iese curata. Lasa la racit in tava. Cand s-a racit, scoate prajitura din tava.
Sursa
Ingrediente
375g de clementine (aproximativ 3 clementine de marime medie)
6 oua mari
225g zahar
250h de migdale macinate
1 lingurita de praf de copt
Mod de preparare
1.
Pune clementinele intregi intr-un vas cu apa, adu in punctul de fierbere si fierbe timp de doua ore. Scurge si cand s-au racit, taie-le in jumatate si scoate samburii. Pune-le apoi intr-un procesor alimentar si amesteca.
2. Incalzeste cuptorul la 190 de grade. Unge cu unt si pune hartie de copt intr-o tava de 21 cm.
3. Adauga apoi toate ingredientele in procesor si amesteca. Sau poti bate ouale de mana, adaugand xaharul, migdalele, praful de copt si clementinele.
4. Pune aluatul in tava si coace timp de o ora, sau pana cand o scobitoare iese curata. Lasa la racit in tava. Cand s-a racit, scoate prajitura din tava.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro