Chef Cristi Dobre, omul care de peste un deceniu se aventureaza prin bucatariile din toata Europa, vine cu o noua reteta.
Avem nevoie de:
- 12 creveti decorticati
- 2 linguri de praz taiat rondele
- 2 catei de usturoi striviti si tocati marunt pe care ii vom arunca in tigaie impreuna cu 100 grame de unt.
Sotam circa 3 minute, stingem cu 50 ml de vin alb, dupa care adaugam Risotto Arborio 300 grame, sare aproximativ ½ ligurita.
Amestecam usor continuu la foc mic, adaugand cate un polonic de apa fierbinte de fiecare data cand avem nevoie, fierbem aproximativ 10-15 minute repetand procedeul cu apa fierbinte. Spre finalul acestui timp, adaugam ½ ardei Capia rosu, taiat cubulete, crevetii, 50 grame de parmezan razuit, inca 50 grame de unt pentru a se lega. Apoi verificam crevetii daca sunt gata (acestia trebuie sa ajunga la o culoare roz, iar ca textura nu trebuie sa fie gumosi).
Cateva frunzulite de tarhon proaspat va fi pus in incheierea procesului de gatire, amestecand usor. Pofta buna!
Sursa: DCNews
Avem nevoie de:
- 12 creveti decorticati - 2 linguri de praz taiat rondele - 2 catei de usturoi striviti si tocati marunt pe care ii vom arunca in tigaie impreuna cu 100 grame de unt.
Sotam circa 3 minute, stingem cu 50 ml de vin alb, dupa care adaugam Risotto Arborio 300 grame, sare aproximativ ½ ligurita. Amestecam usor continuu la foc mic, adaugand cate un polonic de apa fierbinte de fiecare data cand avem nevoie, fierbem aproximativ 10-15 minute repetand procedeul cu apa fierbinte.
Spre finalul acestui timp, adaugam ½ ardei Capia rosu, taiat cubulete, crevetii, 50 grame de parmezan razuit, inca 50 grame de unt pentru a se lega. Apoi verificam crevetii daca sunt gata (acestia trebuie sa ajunga la o culoare roz, iar ca textura nu trebuie sa fie gumosi).