Cea mai usoara reteta de saratele de casa! Uite ce simplu este sa le prepari!

Cea mai usoara reteta de saratele de casa! Uite ce simplu este sa le prepari!

O reteta veche, din caietul cu retete al mamei, saratele crocante, dar fragede.

 

Ingrediente (pentru cca 50 buc)
2 oua
100 gr unt
100 gr untura
100 gr iaurt
100 ml lapte
200 gr branza sarata
7 gr drojdie uscata
2-3 linguri chimen
faina cat cuprinde
2 galbenusuri pentru uns
Mod de preparare
Punem intr-un bol untul si untura topite si racite. Daca nu aveti untura adaugati unt. Ouale batute, laptele, iartul, branza rasa si drojdia.
Omogenizam si incepem sa adaugam faina putin cate putin. Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana obtinem un aluat de consisenta plastelinei.
Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.  Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola speciala rasam linii verticale la distanta aproximativ egala una de cealalta pe toata latimea aluatului, apoi trasam pe lungime o linie la mijloc, obtinand astfel saratelele.
Ungem cu galbenus batut cu doua linguri de lapte si presaram chimen, sau dupa preferinte mac sau susan, branza sau cascaval.
Dam la cuptor pana se rumenesc.
Sursa

Ingrediente (pentru cca 50 buc)

2 oua
100 gr unt
100 gr untura
100 gr iaurt
100 ml lapte
200 gr branza sarata
7 gr drojdie uscata
2-3 linguri chimen
faina cat cuprinde
2 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Punem intr-un bol untul si untura topite si racite. Daca nu aveti untura adaugati unt. Ouale batute, laptele, iartul, branza rasa si drojdia.

Omogenizam si incepem sa adaugam faina putin cate putin. Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana obtinem un aluat de consisenta plastelinei.

Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.  Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola speciala rasam linii verticale la distanta aproximativ egala una de cealalta pe toata latimea aluatului, apoi trasam pe lungime o linie la mijloc, obtinand astfel saratelele.



Ungem cu galbenus batut cu doua linguri de lapte si presaram chimen, sau dupa preferinte mac sau susan, branza sau cascaval.

Dam la cuptor pana se rumenesc.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce schimbări s-au produs în stilul de viață al Getei Sterp de când este însărcinată? „Nu e bine pentru că vedeam asta și pe tenul meu. Pielea îmi era foarte uscată.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

Geta Sterp, pregătiri pentru nunta lui Iancu: „Ce fac cu atâția bani? Dar nu trebuie să dau la nuntă la Iancu, că sunt soră? Trebuie să îi dăm cinste mare.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon