Reteta asta de struguri murati este delicioasa si se prepara rapid.
650 g struguri albi, 650 g struguri negri, 1 morcov mic, 1 hrean, seminte mustar, coriandru, piper, ienibahar, 1 foaie de dafin, 2 linguri sare grunjoasa, 300 ml otet de vin, 3 linguri miere, 500 ml apa.
Se spala si se aleg boabele de pe ciorchinii de strugure fara a le rupe coditele, apoi se asaza in borcane. Se pot pune separati sau combinati.
Deasupra strugurilor se pun rondele de morcov si bucati de hrean. Apa, otetul, sarea, foaia de dafin si semintele se dau intr-un clocot, apoi se opreste focul. Cand zeama s-a racit putin, se adauga mierea, amestecand bine pentru a se topi. Zeama se toarna peste strugurii din borcane. Se sigileaza borcanele si se lasa sa se raceasca intr-o patura, pana a doua zi.
sursa
650 g struguri albi, 650 g struguri negri, 1 morcov mic, 1 hrean, seminte mustar, coriandru, piper, ienibahar, 1 foaie de dafin, 2 linguri sare grunjoasa, 300 ml otet
de vin, 3 linguri miere, 500 ml apa.
Se spala si se aleg boabele de pe ciorchinii de strugure fara a le rupe coditele, apoi se asaza in borcane. Se pot pune separati sau combinati. Deasupra strugurilor se pun rondele de morcov si bucati de hrean. Apa, otetul, sarea, foaia de dafin si semintele se dau intr-un clocot, apoi se opreste focul. Cand zeama s-a racit putin, se adauga mierea, amestecand bine pentru a se topi.
Zeama se toarna peste strugurii din borcane. Se sigileaza borcanele si se lasa sa se raceasca intr-o patura, pana a doua zi.
sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro