Cafea, ciocolata si alcool. Aceste ingrediente transforma un tiramisu intr-un desert spectaculos!
Ingrediente
125g de unt, lasat sa se inmoaie
75g de zahar pudra nerafinat
2 galbenusuri de ou
3 linguri de cafea espresso puternica
14
6 linguri de lichior de cafea
75g ciocolata simpla, maruntita
75g de fulgi de migdale prajiti
10-12 biscuiti amaretti
Mod de preparare
1. Bate untul si zaharul pana cand obtii o pasta moale. Intr-un vas separat, bate galbenusurile de ou, apoi adauga-le in unt. Continuta. Adauga cafeaua si imparte crema in trei.
2. Inmoaie 7 piscoturi in doua linguri de lichior si aranjeaza pe o farfurie intinsa. Acopera cu o treime din crema de cafea si presara o treime din ciocolata si o treime din migdale. Inmoaie biscuitii amaratii in doua linguri de lichior si aseaza peste crema. Intinde un al doilea strat de crema de cagea, ciocolata si nuci. Adauga piscoturile inmuiate in restul de lichior si acopera cu restul de crema, ciocolata si nuci. Tine la frigider 48 de ore inainte de a servi.
ATENTIE! Acest preparat contine oua crude, deci nu este potrivit pentru copii mici, batrani si persoane bolnave.
Sursa
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro