Desi era cunoscut si ca un bun diuretic si eficient in eliminarea pietrelor la rinichi si a pietrelor la vezica biliara, ceaiul de paducel este recunoscut mai ales pentru rolul sau in bolile cardiovasculare.
Compusii activi prezenti in frunze, flori si fructe sunt cei care ii confera proprietatile benefice, chiar daca acestea in confera un miros neplacut si un gust amar.
Desi proprietatile paducelului sale sunt bine cunoscute in medicina traditionala naturista, este indicat sa consultati un medic inainte de a incepe un tratament cu ceai de paducel.
Paducel pentru bolile cardiovasculare- Ceaiul de paducel este folosit in mod uzual pentru a trata afectiunile cardiovasculare.
Amelioreaza simptomele insuficientei cardiace- Mai multe studii efectuate pe pacienti cu afectiuni cardiace au demonstrat ca fructele de paducel ajuta la imbunatatirea functiei cardiace, diminuarea palpitatiilor, a oboselii si a altor simptome legate de insuficienta cardiaca, dupa cum
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Trateaza hipertensiunea- Fructele de paducel pot scadea tensiunea arteriala prin dilatarea vaselor de sange. Un studiu a aratat ca extractul de paducel ajuta la scaderea hipertensiunii la pacientii cu diabet de tip 2, conform raportului Centrului Medical al Universitatii din Maryland.
Amelioreaza angina- Studii ale aceleiasi universitati au aratat ca extractul de fructe de paducel ajuta la ameliorarea sau prevenirea anginei sau a durerilor in piept cauzate de un
Combate anxietatea- Ceaiul de paducel este eficient in tratamentul anxietatii. Principalele simptome ale anxietatii care sunt tratate de acest ceai sunt senzatia de apasare in piept si palpitatiile inimii. Mecanismul de actiune al paducelului in acest caz este acelasi ca in cazul afectiunilor cardiace si anume cresterea fluxului sanguin, reducand tensiunea arteriala.
Combate radicalii liberi- Fructele de paducel contin antioxidanti, care au proprietatea de a distruge radicalii liber ce pot distruge membranele celulare si pot cauza moartea celulara. Expunerea la radiatii, fumatul, poluarea aerului, medicamentele pot creste cantitatea de radicali liberi din organism. Antioxidantii din fructele de paducel pot preveni distrugerile celulare cauzate de radicalii liberi, protejand organismul de aparitia cancerului sau a afectiunilor cardiace.
Citeste continuarea pe: www.frunza-verde.ro