Există nenumărate beneficii ale ceaiului de teci de fasole. Însă știați cum îl puteți prepara pentru ca organismul să beneficieze de toate acestea?
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact doar câteva dintre beneficiile ceaiului de teci de fasole, dar și care sunt contraindicațiile acestuia. În plus, descoperiți și câteva moduri în care le puteți prepara, pentru ca organismul nostru să aibă parte de aceste beneficii.
Beneficiile ceaiului din teci de fasole
Încă de la sfârșitul secolului XIX, și-au făcut apariția nenumăratele beneficii ale ceaiului de teci de fasole. Printre acestea se numără și cele asupra afecțiunile vezicii urinare, a rinichilor sau căilor urinare,
Legumele verzi sunt cunoscute ca fiind excelente pentru un organism sănătos al adulților. Sunt ușor de cultivat, iar în ceea ce privește modul de preparare, fasolea verde se poate consuma fiartă, caldă sau rece, sub formă de salată sau de supă.
Fasolea verde este disponibilă de-a lungul întregului an, fiind una din cele mai consumate legume din lume.
Aceasta reprezintă o sursă numai bună de fibre, de vitamine din grupa B, iar totodată este și un aliment potrivit pentru persoanele care își doresc să slăbească. Indiferent de tipul acesteia (verde, galbenă sau violet) sau de formă, toate sunt o sursă bogată de beneficii.
Citeste si: Dieta Andrei Măruță. Cât a slăbit soția prezentatorului TV în doar câteva luni
Favorizează tranzitul – datorită faptului că fasolea verde deține un conținut bogat de fibre, consumul acestora favorizează tranzitul, iar totodată limitează și riscul apariției cancerului colorectal. Este leguma recomandată și în cazul persoanelor care suferă de constipație.
Ajută la pierderea în greutate – persoanele care consumă fasole verde, ar trebui să știe faptul că este foarte sățioasă și diuretică.
Prin urmare, fasolea verde poate să fie consumată pentru a potoli foamea, în locul consumului de alimente grase. Se recomandă atunci când vine vorba despre dietă, deoarece are un conținut scăzut de calorii.Recomandată persoanelor care suferă de diabet – datorită faptului că este bogată în fibre, fasolea verde este o legumă recomandată în alimentația celor care suferă de diabet, datorită faptului că poate regla glicemia, diminuând astfel nivelul de glucoză din sânge.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Modele de coafuri cu împletituri pentru fete cool
Recomandată inclusiv copiilor – fasolea verde este introdusă deseori în alimentația copiilor care se află în perioada de creștere, pentru că este bogată în vitamina B9, mai exact în fier.
Luptă împotriva bolilor cardiovasculare – pentru a preveni eventuala apariție a unei boli cardiovasculare, puteți consuma cu încredere fasole verde, pentru că deține un conținut ridicat de fibre.
Luptă împotriva artrozei – prin intermediul potasiului pe care îl conține fasolea verde, aceasta are un rol important în circulația sanguină. În egală măsură este și bogată în fier și în vitamine ceea ce ne ajută să ne păstrăm în formă.
Citeste si: 16 Mâncăruri rapide și ușor de făcut pentru momentele când ești pe fugă
Contraindicații
NU se recomandă să abuzați în ceea ce privește consumul de fasole verde. În caz contrar, o doză ridicată poate produce grețuri, disconfort digestiv, fermentații intestinale, constipație și balonare.
NU se recomandă consumul boabelor de fasole crude, din pricina faptului că acestea conțin fazeolina. Aceasta este o substanță foarte toxică pentru organism. Cu toate acestea, odată ce veți găti fasolea verde, această substanță se va distruge.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
NU se recomandă persoanelor care suferă de o posibilă inflamație intestinală, însă nici pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează.
Citeste si: Tipuri de vopsea de păr: caracteristici, avantaje, recomandări
Cum să faci cel mai bun ceai de teci de fasole
Decoct din teci uscate
Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o lingură de teci uscate , la un litru de apă rece. Se lasă la fiert timp de aproximativ 20-25 de minute și se consumă 2-3 căni pe zi din amestecul obținut.
Suc de fasole verde
Sucul de fasole verde este recomandat în special pentru persoanele care suferă de diabet. Dacă veți alege să o combinați cu varza de Bruxelles, acesta va conține mai multe elemente care vor asigura secreția normală de insulină.
Tot ce trebuie să faceți este să alegeți păstăile tinere care au încă bobul neformat, iar mai apoi le veți da prin storcătorul de fructe. Pentru persoanele care suferă de diabet, se recomandă să consume cel puțin un litru de suc de fasole verde. Acesta se poate combina cu apă distilată, suc de morcov, varză de Bruxelles și lăptuci.
Decoct din păstăi verzi
Tot ce trebuie să faceți este să adăugați trei linguri de teci la aproximativ 750 ml de apă. Se va lăsa la fiert timp de aproximativ 20 de minute, iar apoi îl puteți consuma în trei reprize de-a lungul zilei.