Ceaiul care combate dementa si previne formarea cheagurilor de sange

Ceaiul care combate dementa si previne formarea cheagurilor de sange
Ceaiul care combate dementa si previne formarea cheagurilor de sange

Cea mai veche specie de copaci, Ginkgo biloba este originar din Asia. Frunzele in forma de evantai au fost folosite in medicina populara de cel putin cinci mii de ani.

Cercetatorii considera ca efectele terapeutice ale acestei plante se datoreaza, in principal, continutului
deosebit de mare de flavonoide cu actiune antioxidanta extrem de puternica. Frunzele sale contin printre altele diferite flavonoide ca: chemferol, quercitina, izoramentina, proantocianidine, terpene neflavonoide, biobalud, ginkgolid A, B si C, lignani, uleiuri eterice si acizi taninici.

Exista probe ca ginkgo incetineste avansarea starilor de dementa. La bolnavi cu un stadiu mediu sau sever al bolii Alzheimer, s-a constatat o stagnare a bolii in urma administrarii de 120 miligrame de ginkgo pe zi.

Contine antioxidanti, care protejeaza arterele si celulele, si pare ca previne aparitia cheagurilor de sange. Ginkgo face ca vasele de sange sa se dilate, de aceea planta a fost studiata pentru tratarea claudicatiei intermitente, o stare caracterizata de durere si oboseala in picioare din cauza lipsei fluxului
sangvin.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Unii psihiatrii recomanda ginkgo pacientilor femei si barbati care sufera de pierdere a apetitului sexual si a potentei, aparute ca efecte secundare anumitor antidepresive.



Utilizare: Planta este studiata ca terapie alternativa la tratamentul bolii Alzheimer sau a altor forme de dementa. Ginkgo contribuie la optimizarea functiei cerebrale, are efecte pozitive in starile depresive si anxioase, precum si in combaterea migrenelor.

Se poate utiliza cu succes in bolile renale si hepatice, bolile inflamatorii, impotenta, tulburari de auz, tulburari de vedere, ameteli, accelereaza cicatrizarea ranilor, este util in tratamentul tromboflebitelor, hemoroizilor.

Daca luati medicamente anticoagulante, precum aspirina sau varfarina, aceasta planta poate produce sangerari interne.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies