Ceaiul de ceapă, remediul tău naturist pentru tuse!

Ceaiul de ceapă, remediul tău naturist pentru tuse!

Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor?

Ceaiul de ceapă, remediul tău naturist pentru tuse! Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor? Licoarea este foarte ușor de preparat, se realizează în doar câteva minute, stimulează imunitatea în mod activ și furnizează foarte mulți antioxidanți.

Beneficiile ceaiului de ceapă

Ceapa este o legumă foarte populară și folosită intens în bucătăria româncelor. Conține o cantitate foarte mare de vitamine și minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, fier, zinc, cupru, vitaminele B și C. Având în vedere conținutul de sulf existent în compoziția cepei, care îi oferă și gustul și mirosul înțepător, ceapa are efecte bactericide, care sunt foarte importante atunci când corpul nostru luptă împotriva infecțiilor.

Efectele terapeutice dovedite sunt mai pronunțate atunci când ceapa este consumată în stare crudă, dar ceaiul de ceapă este la fel de eficient în lupta împotriva răcelii, gripei, amigdalitei și faringitei.

Iată care sunt beneficiile ceaiului de ceapă:

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

  • Reduce tusea și răceala
  • Ajută la scăderea în greutate
  • Este ideal pentru sănătatea inimii
  • Tine departe cancerul și diabetul
  • Detoxifiază organismul
  • Previne astmul
  • Oprește căderea părului
  • Te scapă de insomnii

Ce tip de ceapă să alegi pentru prepararea ceaiului

Aproape orice tip de ceapă poate fi folosit pentru a pregăti ceaiul. De la ceapa albă, galbenă, până la cea roșie. Totuși, s-a dovedit că folosirea cepei verzi îmbunătățește conținutul nutrițional al ceaiului.

Ceaiul de ceapă, remediul tău naturist pentru tuse! [Sursa foto: PixaBay]

Cum se prepară ceaiul de ceapă

Pentru a pregăti ceaiul de ceapă, ai nevoie de o ceapă tocată, trei caței de usturoi, miere de albine pentru un plus de gust, câteva foi de dafin și cuișoare. Pune apa la fiert, într-o cratiță și, imediat ce a dat în clocot, adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul decojit și zdrobit. Adaugă și frunzele de dafin și cuișoarele și mai lasă puțin la fiert. Când apa și-a schimbat culoarea și a devenit maro închis, atunci ceaiul este gata.   

Citeste si: De ce să bei ceai verde în fiecare zi! Este plin de beneficii

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină