Folosind ceai de coada soricelului fortifici sistemul imunitar si reglezi tensiunea arteriala.
Ceaiul de coada soricelului este util in atenuarea hemoragiilor si a multor infectii. Imbunatateste circulatia sanguina, digestia si are puternice proprietati antiinflamatoare.
Beneficiile ceaiului de coada soricelului sunt recunoscute in istoria medicinii traditionale. Ceaiul de coada soricelului este tonic si ajuta la eliminarea toxinelor.
Cum se prepara ceai de coada soricelului- Se infuzeaza o lingurita de planta uscata intr-o cana de apa fierbinte timp de 10 minute.
Beneficiile ceaiului de coada soricelului
Astringent- Ceaiul de coada soricelului are proprietati astringente ce ajuta la tratarea secretiilor nazale, sau a lacrimarii ochilor cauzate de mucegaiuri, polen sau praf. Impotriva racelilor, gripei si a febrei,ceaiul de coada soricelului favorizeaza transpiratia si duce la scaderea temperaturii.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Previne artrita reumatoida- Circulatia sanguina este imbunatatita cu ceai de coada soricelului. El ajuta la eliminarea acidului uric de la nivelul articulatiilor si muschilor si ajuta la o mai buna oxigenare a corpului. Coada soricelului este un bun diaforetic si diuretic si ajuta la eliminarea toxinelor prin transpiratie si urina.
Fortifica sistemul imunitar- Unul din beneficiile traditionale ale acestui ceai este acela de a opri aparitia racelii. De aceea el trebuie baut inca de la aparitia primelor simptome. Este eficient in infectiile urinare, dizenterie, inflamatii ale cailor respiratorii, dar creste si rezistenta organismului la aparitia altor boli. Cercetarile au aratat ca aceasta planta contine substante amare care stimuleaza sistemul imunitar.
Decongestionant- Are ca efect calmarea tusei, reduce formarea de secretii si ajuta la tratarea infectiilor de la nivelul tractului respirator superior.
Previne indigestia- Ceaiul de coada soricelului imbunatateste digestia si ajuta la absorbtia nutrientilor din alimente. Previne flatulenta si imbunatateste apetitul.
Previne hemoragiile- Poate contracta vasele de sange, prevenind hemoragiile sau reducand sangerarile. Cu ajutorul acestei proprietati pot controlate menstruatiile abundente sau sangerarile intestinale, sangerarile urinare.
Regleaza tensiunea arteriala- Tensiunea arteriala ridicata poate fi de asemenea reglata cu ajutorul acestui ceai. Ceaiul de coada soricelului are rezultate pozitiv si pentru bolile cardiovasculare.
Alte beneficii ale ceaiului de coada soricelului
– ceaiul de coada soricelului ajuta la combaterea crampelor stomacale, a flatulentei, gastritei si enteritei
– are efect sedativ, de aceea pentru un somn linistit si pentru relaxarea corpului dupa o zi incarcata este benefic sa beti acest ceai
– calmeaza durerile menstruale
– are puternice proprietati antiinflamatoare
– calmeaza disconfortul cauzat de hemoroizi
– fiind un diuretic diminueaza efectele retentiei de apa
– calmeaza simptomele provocate de astm
– poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul afectiunilor hepatice
– ajuta la intarirea venelor slabite. Pentru aceasta preparati un ceai din parti egale de coada soricelului si galbenele sau flori de paducel. Beti trei cani din acest ceai de trei ori pe zi.
Contraindicatiile ceaiului de coada soricelului
– Femeile insarcinate nu trebuie sa beai ceai de coada soricelului deoarece, datorita proprietatilor sale de relaxare a musculaturii uterului, poate duce la pierderea sarcinii.
– folosirea indelungata de concentratii mari de coada soricelului poate duce la aparitia de alergii.
– coada soricelului poate face pielea mai sensibila la lumina soarelui.
– daca sunteti bolnav sau aveti probleme de sanatate consultati mai intai un specialist.
Afla mai multe pe: www.frunza-verde.ro