Ceaiul de crușin, cel mai puternic laxativ

Ceaiul de crusin - beneficii
Ceaiul de crusin - beneficii

Crușinul este o plantă medicinală cunoscută pentru proprietățile ei laxative. Aceasta contribuie la accelerarea tranzitului intestinal, la prevenirea și tratarea afecțiunilor ficatului, dar și la detoxifierea organismului. Află ce beneficii are ceaiul de crușin și cum îl poți introduce în dieta ta.

Ceaiul de crușin este considerat cel mai puternic laxativ natural, fiind adesea consumat pentru afecțiuni precum dizenterie, probleme legate de digestie, dureri musculare și articulare. Mai mult decât atât, ceaiul de crușin favorizează eliminarea viermilor intestinali, contribuie la detoxifierea organismului, curăţă intestinele, previne apariţia hemoroizilor externi, dar şi dezvoltarea celulelor anormale. Descoperă beneficiile și contraindicațiile ceaiului de crușin, conform recomandărilor medicilor de specialitate.

„Ceaiurile au efect antioxidant, revigorant, energizant şi reduc riscurile aparţtiei bolilor respiratorii şi cardiace.

Consumul de ceai cu efect laxativ ajută în cura de slăbire, eliminând excesul de apă, grăbind tranzitul intestinal şi echilibrând activitatea endocrină”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

Citeste si: Detoxifierea cu semințele de IN. "Sunt extrem de bune pentru sănătate, aşa că este indicat să le introduceţi în dieta zilnică."

Ceaiul de crusin - beneficii
Ceaiul de crusin - beneficii[Sursa foto: Pexels]

Ceaiul de crușin- Beneficii

1. Reglează digestia

Ceaiul de crușin are o mulțime de substanțe active  eficiente în stimularea și reglarea secrețiilor biliare. Acesta îmbunătățește digestia, curăță intestinele și distruge viermii intestinali. De asemenea, consumul ceaiului de crușin inhibă dezvoltarea bacteriei responsabile pentru boli precum ulcer și gastrită.

2. Detoxifică organismul

Consumul ceaiului de crușin ajută la reglarea funcțiilor ficatului și la combaterea riscului de obezitate, fiind totodată benefic în curățarea organismului de toxine.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

3. Previne cancerul

Crușinul este considerat un bun remediu în prevenirea și tratarea cancerului la plămâni și sâni, având o mulțime de proprietăți antitumorale.

4. Previne apariția hemoroizilor

Probleme digestive duc, de regulă, la apariția hemoroizilor, o problemă medicală des întâlnită.

Ceaiul de crușin are multe proprietăți care luptă împotriva inflamării și iritării vaselor de sânge, prevenind totodată formarea hemoroizilor care apar adesea pe fondul constipației.

5. Ceaiul de crușin ajută la slăbit

Ceaiul de cruşin este foarte des consumat de către persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. Datorită multiplelor proprietăți, ceaiul de crușin ajută la combaterea obezității şi tendinţei de îngrăşare.

Acesta se poate combina cu flori de soc, anghinare şi păpădie, efectele fiind considerabile.

Citeste si: Cum să slabești cu SEMINȚELE de IN. „Seminţele de in pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare"

Ceaiul de crusin
Ceaiul de crusin[Sursa foto: Pexels]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Ceaiul de crușin- Contrindicații

Crușinul a devenit foarte popular ȋn Europa acum mii de ani, medicii utilizând încă de pe atunci planta cu efecte laxative pentru a purifica organismul de toxine. Cu toate că are multe beneficii, utilizarea unor cantități prea mari de crușin poate duce la apariția iritației gastro-intestinale sau a crampelor severe.

„Printre posibilele efecte secundare se numără: ameţeli, senzaţie de slăbiciune, oboseală, ca urmare a demineralizării organismului, tulburări ale tranzitului intestinal, crampe intestinale, tulburări ale somnului, senzaţie de uscăciune a gurii şi gâtului, stări de vomă

din cauza gustului neplacut, irascibilitate. Asadar, este recomandată consultarea unui doctor sau a unui nutriţionist înainte de a începe o astfel de cură”, a mai specificat dr. Daniela Stan.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe sucul de roșii. "Sucul de roșii are o valoare calorică extreme de redusă"

Ceaiul de crusin
Ceaiul de crusin[Sursa foto: Pexels]

Dietă ceai de crușin

Pentru a prepara ceaiului de crușin ai nevoie de o linguriță de coajă mărunțită și o cantitate de 250 ml de apă. Fierbe mai întâi apa, adaugă planta și lasă totul la infuzat preț de aproximativ 15 minute. Ulterior, strecoară ceaiul fierbinte și consumă-l înainte de culcare. Pentru un efect mai puternic, în loc de o linguriță de coajă mărunțită poți pune, în aeeași antitate de apă, o lingură întreagă. Și în acest caz trebuie consumat seara, înainte de culcare.

Ceaiul de crușin nu se administrează mai mult de două săptămâni deoarece organismul uman poate deveni rezistent la efectele substanțelor acestuia. Deoarece are efect purgativ, ceaiul de crușin nu trebuie consumat în paralele cu alte medicamente fiindcă poate influența semnificativ efectele acestora.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Rețete cu semințe de CHIA pentru slăbit. Cum le poți introduce în rutina ta zilnică

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies