Galbenelele sunt utilizate sub multe forme, de la ceai pana la creme si tincturi, deoarece au o puternica actiune cicatrizanta.
Florile de galbenele contin saponozide, mucilagii, carotenoide (aprox. 3,5%), alcooli triterpenici, flavonoizi si glicozizi flavonici, steroli, taninuri, ulei volatil (cca. 0,02%), substante amare, urme de ulei volatil (sesquiterpene oxigenate), vitamina C, acid malic, saruri minerale si substante proteice.
Ceaiul de galbenele. Cum il prepari
In 350 ml apa clocotita adauga 2 lingurite cu varf de floare uscata de galbenele.
Ceaiul de galbenele: afectiuni pe care le trateaza ceaiul de galbenele
1. Ajuta la detoxifierea ficatului
Principalul rol al ceaiului de galbenele este de a curata vezica biliara si ficatul.
2. Trateaza ulcerul gastric si gastrita hiperacida
Ceaiul de galbenele are rol in prevenirea imbolnavirii mai multor organe si in tratarea ulcerului gastric si duodenal, gastrita hiperacida ictere, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului sau boli de ficat.
3.
Curata tenul
De asemenea, consumul de ceai de galbenele te ajuta sa iti mentii tenul curat. Mai mult, ceaiul reduce inflamatiile provocate de acnee, calmeaza iritatiile si ajuta la vindecarea ranilor.
Dupa demachiere, clateste-ti tenul cu ceai de galbenele timp de cateva saptamani.
4. Calmeaza durerile menstruale
Crampele abdominale lunare vor fi mult mai usor de suportat cu ajutorul ceaiului de galbenele.
5. Calmeaza durerile in gat
Ceaiul de galbenele ajuta la calmarea afectiunilor respiratorii si a durerilor in gat.